Comisia Europeana, cu ochii pe Romania: Suntem mai putin optimisti ca Guvernul

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 12:51
3162 citiri
Comisia Europeana, cu ochii pe Romania: Suntem mai putin optimisti ca Guvernul
Foto: Facebook/Angela Filote

Suntem mai putin optimisti decat Guvernul in ceea ce priveste capacitatea Romaniei de a colecta taxele, a transmis, luni, Angela Filote, seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania, care a adaugat ca institutia va fi cu ochii pe tara noastra.

"Este adevarat ca in Romania s-a inregistrat o crestere economica importanta, dar haideti sa ne uitam si la sursa cresterii. (...) Unul dintre motivele pentru care Romania a avut un deficit bugetar scazut a fost nivelul redus de investitii. Tara nu poate sa creasca doar pe baza consumului intern si a exporturilor pentru ca acestea sunt principalele surse de crestere economica in Romania, ci trebuie si sa investeasca.

Toti cei care calatoresc in tara - si eu calatoresc destul de mult - stiu cat de mare este nevoia pentru infrastructura adecvata, incepand cu infrastructura de transport, dar si in alte domenii avem nevoie de infrastructura in aceasta tara", a mentionat Filote.

Veste de la INS despre cresterea economica a Romaniei

Aceasta a adaugat ca institutia pe care o reprezinta nu este impotriva masurilor de relaxare fiscala si a cresterilor salariale, insa acestea trebuie luate "la momentul potrivit si cu masurile compensatorii potrivite".

"Avem un Guvern optimist. Asta este bine, dar speram ca nu este prea optimist. Suntem mai putin optimisti in legatura cu capacitatea tarii de a colecta suficienti bani din taxe pentru a acoperi masurile fiscale luate recent. Asadar, analizam fiecare masura de acest tip. De ce? Nu suntem impotriva lor si asta este important sa clarificam.

Adesea, am citit in presa, Comisia Europeana, FMI sunt impotriva cresterilor salariale, sunt impotriva relaxarii fiscale. Suntem in favoarea tuturor acestor masuri daca sunt luate la momentul potrivit si cu masurile compensatorii potrivite", a mai spus Filote.

Seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania a subliniat ca Romania a realizat consolidarea fiscala datorita celor trei programe de asistenta financiara cu CE, FMI si Banca Mondiala.

FMI avertizeaza Romania: Pericolul de dupa cresterile salariale si reducerea taxelor (Video)

FMI nu vrea majorarea salariilor in Educatie si Sanatate. Ponta: E o chestiune de viziune, mergem inainte

"Toate aceste realizari nu au fost facute cu usurinta. A fost un efort imens pentru tara, pentru antreprenorii din aceasta tara, dar si pentru cetatenii de rand. Ceea ce nu am dori sa vedem ar fi subminarea acestor realizari prin alt tip de masuri", a mai spus Filote.

Summit-ul Investitorilor Straini debuteaza, luni, la Bucuresti si reuneste specialisti din numeroase domenii, precum financiar, IT&C, real-estate si auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Comisia Europeana critici Guvern, #Comisia Europeana colectare taxe, #Romania colectare taxe , #plati