Ziare.com

Fiscul te cauta si la saltea. Daca nu-ti platesti taxele te-ai putea trezi cu inspectorii la usa!

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 14:32

   

Fiscul te cauta si la saltea. Daca nu-ti platesti taxele te-ai putea trezi cu inspectorii la usa!
Romanii nu vor mai putea scapa in niciun fel de plata taxelor catre stat. Potrivit unui proiect de lege, inspectorii Fiscului ar putea ajunge sa bata la usa contribuabilor.

Masura este prevazuta intr-un proiect de lege al Ministerului de Finante, aflat acum in dezbatere publica. Potrivit proiectului, agentii Fiscului ar trebui sa le faca o vizita celor care nu au raspuns somatiilor ANAF de a-si plati datoriile catre stat.

"Indiferent de locul unde se desfasoara verificarea fiscala, aveti obligatia de a permite functionarilor imputerniciti de organul fiscal sa efectueze o cercetare la fata locului, precum si expertilor folositi pentru aceasta actiune, intrarea acestora pe terenuri, in incaperi si in orice alte incinte, in masura in care acest lucru este necesar pentru a face constatari in interes fiscal.

Aveti dreptul de a refuza intrarea in domiciliu sau in resedinta, caz in care intrarea in domiciliul sau in resedinta dumneavoastra se face cu autorizarea instantei judecatoresti competente", se arata in Carta drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale.

Suma uriasa pe care o va incasa statul din noile taxe si masuri fiscale...daca vor fi platite

Inspectorii sunt obligati sa ii instiinteze pe contribuabili, in scris, ca urmeaza sa vina in vizita.

Exista si cateva drepuri prevazute in proiect pentru cel verificat. Astfel, cel care nu si-a platit taxele la timp are dreptul de a amana verificarea situatiei fiscale personale, are dreptul de a beneficia de asistenta de specialitate, dreptul de a numi persoane pentru a furniza informatii, dreptul de a refuza frunizarea de informatii, dreptul de a fi verificat o singura data pe fiecare perioada impozabila, dreptul de a legitima agentii si dreptul de a cunoaste rezultatele verificarii fiscale.

In ceea ce priveste obligatiile, contribuabilii trebuie sa se prezinte la avizul de verificare, sa furnizeze informatii, sa prezinte inscrisuri, sa permita cercetarile si sa plateasca diferentele stabilite cu ocazia verificarii, dobanzile si penalitatile.

A.C.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3366 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ati Votat usl acu culegeti.

O sa va ia tuica din butoi,gaina de pe noua ,laptele de la *** ,televizorul samd pentru ca i-ati crezut ca sunt baieti buni.Ati votat mielul in costum armani si cu rolexu'la mana.Acu sa vedeti spagi fratilor.

 

Da' usa la evazionisti cand o sparg?

Cand vor incepe sa stranga banii de la aia care nu platesc, nu declara, eludeaza legea, etc???
Stiti cand?? Cand aia nu voi mai cotiza la partid!

In rest, platesc fraierii de serviciu, aia care muncesc isi platesc darile, etc. Si peste ani se constata ca un incompetent de functionar ti-a calculat gresit, si tot tu platesti greseala aluia! Romania!

Draga Don Ar trebui sa inceapa cu parlamentarii

guvernul, agentiile , politia ,fiscu.judecatorii iar plebea la urma.Dar ei o iau invers si la aia nu mai ajung

Fiscul

Degeaba palatim impozite si taxe in Romania pentru ca banii vor ajunge in bancile din Elvetia si Insulele Virgine.

 

pai ,

- ducetzi-va tata in sinteshti shi strehaia , asha de incalzire !

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor