Rovinieta platita prin SMS costa CNADNR 9 milioane de euro

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 15:55
3326 citiri
Rovinieta platita prin SMS costa CNADNR 9 milioane de euro
Foto: Arhiva

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va cheltui 39,23 milioane lei, fara TVA, (aproximativ 8,9 milioane euro) pentru extinderea la nivel national a sistemului informatic de emitere si control a rovinietei, care va putea fi procurata si prin SMS.

Procesul de extindere reprezinta cea de-a doua etapa a dezvoltarii sistemului informatic de emitere, gestiune si control a rovinitei. Prima etapa, care a costat aproximativ 8 milioane de euro, s-a desfasurat in perioada 2010-2011 si a vizat realizarea unui nivel minim functional al sistemului, prin introducerea componentelor principale si instalarea sistemului de monitorizare si control compus din 10 puncte fixe si 14 puncte mobile de control automat.

Cea de-a doua etapa vizeaza extinderea sistemului la nivel national, prin completarea necesarului de puncte de control automat, suplimentarea infrastructurii hardware si software, introducerea unor noi module functionale pentru sistemul informatic si amenajarea, precum si dotarea unui nou data center pentru a asigura functionarea sistemului in caz de dezastru.

CNADNR va organiza o licitatie pentru extinderea sistemului si asteapta ofertele firmelor interesate pana la 30 mai, data la care acestea vor fi deschise. In alegerea ofertei castigatoare, pretul va avea o pondere de 50%, iar oferta tehnica 50%.

"Obiectivul general urmarit de CNADNR il reprezinta extinderea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei in vederea cresterii incasarilor din vanzarea de roviniete pentru anumite categorii de vehicule cu cel putin 25%", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Contractul va avea o durata de noua luni si va fi finantat cu fonduri de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale CNADNR.

Rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati (Posta Romana, benzinariile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Roman, UNTRR si altii).

Rovinieta electronica a fost introdusa in octombrie 2010 in urma unui contract de 35,96 milioane de lei (8,2 milioane de euro), fara TVA, atribuit consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapa a proiectului.

CNADNR a realizat anul trecut venituri din vanzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro), in crestere cu 13,4% fata de nivelul inregistrat in 2010, de 724,32 milioane lei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#CNADNR plata rovinieta, #plata rovinieta SMS, #plata rovinieta, #rovinieta taxa drum , #rovinieta