Destul cu privilegiile fiscale pentru milionari - referendum in Elvetia

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 18:30
2883 citiri
Destul cu privilegiile fiscale pentru milionari - referendum in Elvetia
Foto: Arhiva

Sistemul fiscal al Evetiei, care a atras straini bogati precum Phil Collins si Michael Schumacher sa locuiasca aici, ar putea fi modificat prin referendum.

O alianta de partide de stanga si uniuni sindicale a anuntat ca au strans 100.000 de semnaturi, necesare pentru organizarea unui referendum pentru propunerea "Destul cu privilegiile fiscale pentru milionari", scrie CNBC.

Elvetia a atras peste 5.000 de straini bogati cu facilitati fiscale bazate pe valoarea de inchiriere a proprietatii lor, si nu pe venitul sau averea lor curente, cu conditia ca acestia sa nu lucreze in tara.

Alaturi de pilotul de Formula 1 Schumacher si muzicianul Phil Collins, printre expatii instariti din Elvetia se afla si cantareaza Tina Turner si Ingvar Kamprad, care este cel mai bogat dintre ei, fondatorul magazinului de mobila Ikea. Kamprad s-a mutat in Elvetia in 1976.

Opozitia fata de sistemul fiscal privilegiat a crescut in Elvetia, iar cantoanele Zurich, Schaffhausen si Appenzell au modificat deja legea in urma unor referendumuri.

Totusi, Parlamentul a respins luna trecuta propunerea inaintata de Partidul Social Democrat de centru-stanga privind eliminarea facilitatilor fiscale si a adoptat in schimb un plan guvernamental pentru majorarea taxei de la cinci la sapte ori valoarea de inchiriere a propietatii.

Sistemul special de taxare a fost introdus in 1862 in cantonul Vaud de pe Lacul Geneva pentru stimularea turismului. Potrivit guvernului elvetian, 22.000 de locuri de munca depind de aceasta schema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#taxe bogati Elvetia modificare, #privilegii fiscale bogati eliminate, #taxe , #stiri taxe