Firmele care au de luat bani de la UE, scutite de la plata impozitelor

Sambata, 25 Mai 2013, ora 10:40
2568 citiri
Firmele care au de luat bani de la UE, scutite de la plata impozitelor

Firmele care au de incasat bani pe proiecte din fonduri europene ar putea beneficia de o scutire din partea Fiscului la plata impozitelor si taxelor, de maxim doi ani.

Aceasta facilitate acordata de catre ANAF ar veni in sprijinul firmelor, deblocand activitatea contribuabililor care au de recuperat bani din fonduri europene. In acest sens, firmele trebuie sa depuna la ANAF o cerere de acordare a acestei facilitati, insotita de documentul in original emis de autoritatea competenta din care sa reiasa totalul sumei exigibile care trebuie rambursata firmei in cauza, actul fiind valabil 20 de zile de la emitere.

Autoritatea competenta va elibera acest document in cinci zile de la solicitare. Firma poate anexa la cererea de eliberare o notificare prin care renunta la dreptul de a percepe sau incasa dobanzi, penalitati sau accesorii aferente creantelor de incasat de la autoritatea competenta in cauza.

Firmele care renunta la aceste dobanzi nu vor mai fi obligate sa plateasca dobanzi, penalitati de intarziere si alte sume aferente obligatiilor fiscale principale amanate la plata, nici dobanzi pentru perioada de amanare a platilor. In caz contrar, acestea datoreaza dobanzi pentru fiecare zi a perioadei de amanare la plata, incepand cu data emiterii deciziei si pana la data stingerii datoriilor.

Fiscul va solutiona cererea de scutire la plata in termen de 15 zile de la data depunerii acesteia, prin decizie de scutire la plata a obligatiilor fiscale principale si accesorii sau decizie de respingere, dupa caz.

Cand datoriile se platesc in totalitate, Fiscul trimite contribuabilului decizia de finalizare a scutirii la plata.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#firme scutite impozite, #bani UE scutire impozite , #stiri taxe