Ziare.com

Guvernul a majorat taxele pentru activitatile miniere cu 28%

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 22:39

   

Guvernul a majorat taxele pentru activitatile miniere cu 28%
Guvernul Romaniei a majorat cuantumul taxelor pentru activitatile miniere, pentru prospectiune, explorare si exploatare cu 28%, in acord cu rata inflatiei pentru perioada 2007 - 2012.

Hotararea reactualizarea taxelor miniere a fost aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, in acord cu prevederile din Legea minelor, se arata intr-o informare a Executivului.

Guvernul a promis FMI ca se va asigura ca primariile cu datorii vor majora taxele locale cu 16%

Astfel, taxa anuala pentru activitatea de prospectiune creste de la 250 lei/km patrat la 320 lei/ km patrat, taxa anuala pentru activitatea de explorare creste de la 1000 lei/km patrat la 1280 lei/km patrat, iar taxa anuala pentru activitatea de exploatare creste de la 25.000 lei/km patrat la 32.000 lei/km patrat.

Ai nevoie de un credit si nu ai timp sa mergi la banca? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

Noile taxe vor conduce la cresterea veniturilor la bugetul de stat, fiind cu 28% mai mari, se mai arata in informarea publicata pe site-ul Guvernului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 547 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ultima fraza a articolului e agramata, alambicata si ...

...absurda! In rest, sa traiasca totzi minerii, sa vina taxe cat mai multe la buget!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor