Platforma Romania 100 spune ca Misa minte: Nu exista o directiva europeana care sa impuna taxa de solidaritate

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 21:46
5954 citiri
Platforma Romania 100 spune ca Misa minte: Nu exista o directiva europeana care sa impuna taxa de solidaritate
Foto: Facebook / Ionut Misa

Platforma Romania 100 considera ca toti antreprenorii din Romania vor suferi in 2018 din cauza introducerii taxei de solidaritate si cere Guvernului sa explice introducerea acesteia si destinatia banilor.

De asemenea, Platforma Romania 100, fondata de Dacian Ciolos, sustine ca directiva UE invocata de ministrul Finantelor ca argument in favoarea acestei taxe nu exista.

"Platforma Romania 100 considera ca toti antreprenorii din Romania (microintreprinderi, PFA-uri, afaceri de familie, societati medii si mari) vor suferi in 2018 din cauza 'solidarizarii' fortate propuse de Guvernul Mihai Tudose II. Guvernul trebuie sa justifice de ce introduce aceasta taxa si ce destinatie va da statul acestor resurse suplimentare. Este o minima cerinta de transparenta si respect din partea guvernului fata de contribuabili.

De asemenea, mentionam ca nu exista o directiva Europeana care sa oblige Romania sa introduca o asemenea taxa, asa cum in mod mincinos a afirmat ministrul Finantelor", sustin reprezentantii Platformei Romania 100.

Ei califica drept "haotic, intempestiv si lacunar" modul in care a fost transmisa informatia referitoare la aceasta taxa, fara a se preciza la ce anume se refera procentul de 2% mentionat.

"Aceasta taxa descurajeaza investitiile realizate de antreprenorii romani si de potentialii investitori straini care tatoneaza Romania ca destinatie pentru a-si plasa proiectele greenfield. Asigurarea stabilitatii si predictibilitatii fiscale este un principiu esential pentru dezvoltarea economica a tarii, stimularea investitiilor si crearea de noi locuri de munca. Tocmai de aceea Codul Fiscal interzice introducerea unei taxe cu mai putin de 6 luni inainte de aplicarea efectiva a acesteia", sustin reprezentantii Platformei Romania 100.

In plus, ei remarca faptul ca Guvernul actual va introduce "noi impozite prin care sanctioneaza, practic, angajatorii si angajatii productivi".

"Taxa de solidaritate va fi o mare lovitura data firmelor productive mai ales ca este anuntata doar cu doua luni inainte de introducere, fara nicio dezbatere publica cu actorii economici care vor plati anul urmator lipsa de predictibilitate a Guvernului. Aceste masuri nu au fost prezentate in campania electorala si arata o forma de disperare in ceea ce priveste strategia fiscala", conchid reprezentantii Paltformei Romania 100.

Angajatorii vor plati o "taxa de solidaritate", care va fi "de 2%", a anuntat miercuri seara la Antena 3 ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, care a precizat ca taxa ar urma sa fie introdusa de la inceputul anului viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amanata.

Misa a revenit joi cu explicatii, spunand ca taxa de solidaritate nu este o taxa noua, ea fiind platita si pana acum, si ar urma sa intre in vigoare, in actuala forma, incepand din 1 ianuarie 2018.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Platforma Romania 100 taxa solidaritate , #stiri taxe