Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Proiectul noului Cod Fiscal, retras de pe site-ul Ministerului Finantelor, la cererea premierului Ponta

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 15:28
4922 citiri
Proiectul noului Cod Fiscal, retras de pe site-ul Ministerului Finantelor, la cererea premierului Ponta
Foto: Arhiva

Ministerul Finantelor Publice anunta sambata intr-un comunicat ca, la solicitarea premierului Victor Ponta, a retras de pe site-ul ministerului proiectele Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, "pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice".

"In urma solicitarii prim-ministrului Victor Ponta, Ministerul Finantelor Publice a retras pe de site-ul ministerului proiectele Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.

Intentia Guvernului este de a initia o dezbatere publica deschisa si transparenta cu privire la modificarile necesare Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, insa dorim, in acelasi timp, si adoptarea de masuri care sa contribuie la continuarea cresterii economice si la limitarea extinderii poverii fiscale", se arata in comunicatul remis presei de Ministerul de Finante.

Totodata, se mai precizeaza ca vor urma "discutii cu specialisti si societatea civila", dupa care modificarile vor fi decise de Guvern, iar "propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute si asumate, impreuna cu Bugetul pentru anul 2015, de catre Parlamentul Romaniei".

Cu toate acestea, proiectele noului Cod Fiscal si cel de Procedura Fiscala continua sa fie afisate pe site-ul Ministerului de Finante, pe care este postat si comunicatul de presa prin care se anunta scoaterea lor de pe site.

Proiectul noului Cod Fisal a fost publicat vineri seara si a generat imediat dezbateri publice aprinse.

Proiectul prevede ca Guvernul poate lasa primariile sa creasca anual impozitele si taxele locale cu pana la 50%, impoziteaza populatia pentru cladiri nerezidentiale si creste taxa pe masini si tiruri.

Impozit pe cladiri nerezidentiale pentru populatie. Creste si taxa pe masini si TIR-uri

Intr-o declaratie publica tinuta saptamana aceasta la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu avertiza asupra faptului ca exista riscul ca reducerea CAS sa nu poate fi sustinuta de Guvern decat prin masuri de crestere a impozitelor. Din acest motiv, presedintele a chemat Guvernul Ponta la consultari, luni, inainte de promulgarea legii votate deja de Parlament.

Basescu cheama Guvernul la consultari, pe tema scaderii CAS: Ar putea creste taxele pe proprietate

Ponta, la consultari la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a declarat ca va merge luni la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu, surse din Administratia Prezidentiala spunand ca discutia va avea ca tema principala reducerea contributiilor de asigurari sociale.

Seful Guvernului, care initial a refuzat invitatia la consultari, a precizat ca va fi prezent la Palatul Cotroceni la ora 16.00.

Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat si Camera Deputatilor.

Seful Guvernului a precizat ca va fi prezent la Palatul Cotroceni la ora 16.00.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#cod fiscal retras, #cod fiscal analizat Guvern , #stiri taxe