Proprietarii de service-uri auto cer scaderea taxelor de autorizare

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 08:11
2942 citiri
Proprietarii de service-uri auto cer scaderea taxelor de autorizare
Foto: Arhiva

Societatile de service auto independente cer sa se reduca taxele de autorizare pentru unitatile reparatoare, care au fost majorate de la 1 octombrie de catre Registrul Auto Roman (RAR).

Suplimentarea taxelor pentru acordarea autorizatiei anuale de functionare a atelierelor auto va avea ca efect cresterea costurilor de reparatii pentru autoturisme, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), citat de Puterea.

De asemenea, majorarea taxelor va duce si la disponibilizarea a peste 15.000 de angajati si scumpirea semnificativa a politelor de asigurare auto (RCA si CASCO).

"Efectele directe ale acestei masuri aberante vor fi majorarea tarifelor de reparatii, care va fi suportata de catre soferi, realizarea reparatiilor in service-uri clandestine, fara garantie, scumpirea semnificativa a politelor de asigurare auto, inchiderea unui numar semnificativ de ateliere auto si cresterea cu cel putin 15.000 de persoane a numarului de someri", puncteaza sursa citata.

Totodata, reprezentantii ASSAI acuza RAR ca, in loc sa isi trimita inspectorii pe teren pentru a obliga service-urile clandestine sa intre in legalitate, ar trebui sa plateasca taxe si impozite, sa plateasca CAS-ul si sa nu mai angajeze oameni la negru, sa nu mai faca evaziune fiscala, iar clientul sa beneficieze de garantia legala a lucrarii de reparatie.

Proprietarii de service-uri auto vor avea de platit taxele anuale de autorizare in functie de numarul lucrarilor prestate si al marcilor reprezentate. Anterior, taxa unitara anuala de autorizare de aproximativ 1.000 de lei.

"Precizand ca industria de reparatii auto plateste anual peste un miliard de euro la bugetul de stat, solicitam autoritatilor competente corectarea << derapajelor >> mentionate", se mai arata in comunicatul ASSAI.

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#taxe service auto, #reducere autorizare serice auto , #stiri taxe