PwC: Taxa pentru depunerea pe Internet a declaratiei fiscale este scandaloasa

Joi, 17 Februarie 2011, ora 14:29
3102 citiri
PwC: Taxa pentru depunerea pe Internet a declaratiei fiscale este scandaloasa
Foto: Arhiva

Taxa pentru depunerea pe Internet a declaratiei unice pentru impozitul pe venit si contributiile sociale este "scandaloasa" si ar trebui eliminata, a declarat Peter de Ruiter, partener la compania de consultanta PricewaterhouseCoopers.

"Ministerul Finantelor ar trebui sa faciliteze plata taxelor de catre contribuabili. Daca vrei sa faci mai simplu procesul de plata, atunci nu are sens sa pui contribuabilii sa plateasca in plus o taxa. Companiile trebuie sa plateasca oricum alte taxe catre buget. De ce ar trebui sa fiu nevoit sa platesc si o taxa ca sa am acces la sistem?

Este ca si cum te-ai duce intr-un magazin auto sa cumperi o masina si vanzatorul ti-ar spune - daca vrei sa cumperi masina trebuie sa platesti inainte 50 de euro. Taxa nu este, intr-adevar, foarte ridicata, dar ca principiu platile electronice trebuie sa ajute contribuabilii sa isi achite obligatiile fiscale, iar o astfel de taxa este un pas inapoi", a spus reprezentantul PWC la un forum pe teme de fiscalitate

Declaratia unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Formular D112) poate fi depusa de angajatori incepand cu data de 7 februarie. Termenul limita este 25 februarie pentru obligatiile declarative aferente lunii ianuarie 2011.

Pana la data de 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghiseu. Depunerea prin internet presupune achizitionarea unui certificat digital calificat de semnatura electronica emis de furnizorii autorizati (CertSign, DigiSign sau TransSped) si inregistrarea acestuia la organele fiscale. Dupa data de 1 iulie, depunerea prin internet devine obligatorie.

Depunerea prin internet presupune achizitionarea unui certificat digital calificat de semnatura electronica emis de furnizorii autorizati si inregistrarea acestuia la organele fiscale. Semnatura electronica costa 50 de euro, urmand ca reinnoirea sa coste in jur de 30 de euro. Furnizorii acreditati sunt CertSign, DigiSign sau TransSped.

Circa 470.000 de contribuabili au obligatia sa depuna declaratia unica la ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#taxa declaratie unica, #declaratie unica impozit, #PricewaterhouseCoopers declaratie unica , #stiri taxe