Ziare.com

Romania, printre cele mai mici taxe din UE

de Livia Stroie
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 13:05

   

Romania, printre cele mai mici taxe din UE
Romania se afla printre tarile cu cel mai mic nivel al taxelor din Europa, arata o statistica a Eurostat.

Romania si Letonia sunt statele membre cu cele mai mici taxe (o pondere a taxelor in Produsul Intern Brut de 26%, respectiv 27%), urmate de Irlanda (28%), Slovacia si Bulgaria (28%). In Danemarca si Suedia, taxele trec de 45% din PIB, informeaza
Eurostat.

In medie, in toate cele 27 de state membre UE, ponderea taxelor in PIB a scazut la 38,4% in 2009 de la 39,3% in 2008, motivul principal fiind scaderea de 4,3% a PIB-ului in 2009 mai degraba decat reducerile de taxe.

Cele mai mari impozite in 2011 pe venituri sunt in Suedia (56,4%), Olanda (52%), Danemarca (51%), Austria si Marea Britanie (50%). Cele mai mici impozite pe venit sunt in Bulgaria (10%), Cehia si Lituania (15%), Romania (16%) si Slovacia (19%).

Statistica mai arata ca, in comparatie cu restul lumii, nivelul taxelor din Uniunea Europeana ramane crescut, cu aproape o treime mai mare decat in Statele Unite si Japonia. Cu toate acestea, nivelul taxelor variaza intre statele membre.

Citeste mai multe despre Romania taxe mici nivel taxe Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1576 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fals

Titlu fals, manipulatoriu. Ar trebui sa fim fericiti ca avem taxe mici, nu-i asa?
De fapt este vorba de ponderea in PIB a sumelor colectate din taxe, influentata de mai multi factori. Numarul si nivelul taxelor in Romania este in topul european.

 

probabil madam Stroie, sora cu ulivia , vad ca se poarta

un titlu dement linga care trebuia adaugat si ca in Ro sunt veniturile cele mai mici din mapamond ...noi manipulam prostimea dar nu si occidentul...contribuabilul trebuie sa fie fericit ca traieste intr -o tara unde taxele sunt mici fata de UE dar urgent sa-si dea duhul pt lipsa financiara de subzistenta ....adica suna cam asa ....,, daca ai, dai....nu ai, nu dai..."

da da

asa este sunt de acord va rog mariti taxele tva sa fie 59% va rog mult imi doresc da da!!

 

mda

Da,castati-l pe bok...

poate cele mai mici taxe.........dar poate si cele mai multe din ue

asa ca aceiasi marie cu alta palarie......asta ca sa nu mai punem si "adausul comercial" al taxelor......asa ca.....ajungel sa avem cele mai mici taxe "neimpozabile"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor