Tanasescu: Nu cred ca in Romania ar fi nevoie de noi taxe si impozite

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 21:49
1388 citiri
Tanasescu: Nu cred ca in Romania ar fi nevoie de noi taxe si impozite
Foto: Romania Libera

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, considera ca societatea romaneasca nu mai are nevoie de noi taxe si impozite, insa adauga ca impozitarea pensiilor sub 1.000 lei trebuie privita din perspectiva sustenabilitatii bugetului.

"Nu cred ca societatea romaneasca are nevoie de noi taxe si impozite", a declarat Mihai Tanasescu, luni seara, la Realitatea TV. Intrebat daca ar trebui impozitate pensiile de sub 1.000 de lei, Tanasescu a precizat ca impozitarea acestor pensii este "o problema in discutie".

"Cred ca nu trebuie pusa problema in sensul a impozita sau a nu impozita pensiile sub 1.000 lei sau peste 1.000 lei, ci trebuie sa privim lucrurile din perspectiva sustenabilitatii fondului de pensii in prezent si in viitor. Este clar ca, in momentul de fata, fondul de pensii necesita tranferuri mari de bani de la bugetul de stat pentru a fi echilibrat", a declarat Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a recunoscut ca nivelul contributiile sociale din Romania este mare, insa a subliniat ca diminuarea acestora trebuie facuta in asa fel incat sa nu contribuie la adancirea fondului de pensii.

Tanasescu s-a declarat optimist cu privire la bugetul Romaniei pentru 2011, spunand ca veniturile vor avea un trend crescator, unul din factorii care contribuie la crestere fiind si cresterea economica, desi aceasta este "timida".

Reprezentantul Romaniei a discutat si cu privire la noul acord al Romaniei cu Fondul Monetar International, sustinand ca acesta ar urma sa aduca bani "doar in caz de socuri externe". "Noul acord prevede zero posibilitate de atrageri de bani pentru plata salariilor, banii se pot accesa doar in cazul unor socuri externe si se vor duce doar la BNR", a spus Tanasescu.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Mihai Tanasescu, #Tanasescu taxe impozite, #Tanasescu taxe Romania , #stiri taxe