Taxele si impozitele pot fi platite in orice zi, la orice ora, in Sectorul 6 (Video)

Joi, 31 Mai 2012, ora 10:56
3022 citiri
Taxele si impozitele pot fi platite in orice zi, la orice ora, in Sectorul 6 (Video)
Foto: Primaria sectorului 6

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, a lansat, miercuri, proiectul "Punct de plata impozite, taxe 24/24", unicul de acest gen in Europa care functioneaza 24/24 ore, inclusiv sambata, duminica si de sarbatorile legale.

Proiectul initiat ofera posibilitatea contribuabililor Sectorului 6, persoane fizice, de a-si achita, indiferent de ora, impozitele, taxele, amenzile (inclusiv amenzile in 48 ore), intr-un mediu securizat.

Procedura este aplicata pe un infochiosc, este foarte simpla si presupune scanarea cartii de identitate si urmarirea mesajelor pe ecranul aparatului prin interconectarea intregului sistem cu aplicatia de calcul a taxelor si impozitelor, folosita de S.P.F.P.L. Sector 6.

Practic, daca un contribuabil doreste sa plateasca impozitul la orice ora din zi sau noapte si are rol fiscal in Sectorul 6, se prezinta la sediul din Drumul Taberei nr. 18, colt cu Aleea Poiana Sibiului, in zona spatiului de plata amenajat in acest sens; aseaza cartea de identitate timp de 2-3 secunde, in soclul echipamentului (scanner) si urmareste instructiunile de pe monitorul echipamentului.

Poteras a inaugurat primul spital social din Romania (Video)

In cazul in care persoanele respective au fost identificate in evidentele fiscale, pe monitor va aparea urmatorul mesaj: "Lasati cartea de identitate nemiscata timp de cateva secunde pana la aparitia mesajului de confirmare", dupa care este urmat de mesajul "Accesul dumneavoastra este permis pentru urmatoarele 10 secunde"; moment in care usa se deschide spre a permite contribuabilului de a intra in incinta punctului de plata si pentru a folosi infochioscul existent, in scopul de a-si plati impozitele si taxele datorate bugetului local al Sectorului 6.

Dupa efectuarea platii, contribuabilul va trebui sa se asigure ca este in posesia cartii de identitate si a cardului bancar utilizat.

Persoanele care nu au rol fiscal la SPFPL Sector 6, in urma scanarii cartii de identitate, sunt informate ca nu au acces in incinta cu urmatorul mesaj "Nu figurati in evidentele fiscale, va rugam sa va adresati Biroului Unic din cadrul S.P.F.P.L. Sector 6" pentru a le fi inregistrate sau actualizate datele de identificare in evidentele fiscale.

Acest sistem ofera siguranta contribuabililor pe tot timpul efectuarii platii, restrictionand accesul altor persoane in incinta pentru o perioada de 2 minute.

Spatiul este monitorizat video 24/24 ore, respectand intimitatea celor care efectueaza platile.

Costurile pentru implementarea proiectului, a carui valoare a fost de 30.000 lei, au fost prevazute in bugetul pe anul 2012.

"Prin proiectul Punct de plata impozite, taxe 24/24, unicul de acest gen din Europa, oferim posibilitatea contribuabililor Sectorului 6 de a-si achita darile catre stat in orice zi si la orice ora, totodata, fiind redus si timpul pierdut la cozi.

Dupa infochioscuri, iata ca am implementat un alt proiect care vine, inca o data, in ajutorul cetatenilor Sectorului 6", a precizat primarul Sectorului 6, Cristian Poteras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#taxe plaite aparat, #plata taxe non stop, #Poteras taxe impozite , #stiri taxe