Turcia introduce amnistia fiscala pentru datoriile mai vechi de 31 iulie

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 16:44
2502 citiri
Turcia introduce amnistia fiscala pentru datoriile mai vechi de 31 iulie

Turcia a anuntat un plan de amnistie fiscala prin care ii va ierta pe constribuabilii care nu si-au platit taxele, dar a avertizat ca va inaspri legile impotriva celor care vor continua sa incalce legea. In urma amnistiei, sunt sterse penalizarile pentru intarzierea taxelor.

Oficialii de la Ankara nu au precizat ce sume spera sa recupereze prin amnistia fiscala, dar au respins zvonurile din presa potrivit carora guvernul se asteapta la 50 de miliarde de lire ( 25,6 miliarde de euro), potrivit Business Report, care citeaza AFP.

"Este o ocazie importanta. Presiunea din partea statului va creste de acum inainte. Viata va deveni mai grea pentru cei care incalca legea", a declarat vicepremierul Ali Babacan.

Planul include impozite si taxe vamale, prime de asigurari sociale, amenzi, facturi la apa si electricitate si taxe universitare, care ar fi trebuit sa fie platite inainte de 31 iulie.

Amnistia permite acum plata datoriilor si restantelor cu o rata mica a dobanzii, fara penalizari si in rate de pana la 36 de luni, cu conditia ca beneficiarii sa isi achite taxele de dupa 31 iulie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Turcia amnistie fiscala, #Turcia datorii taxe impozite, #taxe impozite amnistie fiscala , #stiri taxe