Ultima zi pentru depunerea declaratiilor de venit

Luni, 17 Mai 2010, ora 08:45
2686 citiri
Ultima zi pentru depunerea declaratiilor de venit

Luni este ultima zi de depunere a declaratiei fiscale privind veniturile obtinute anul trecut din activitati independente (formularul 200).

Declaratia se poate depune direct la registratura organului fiscal, la oficiul postal prin scrisoare recomandata sau online pe site-ul ANAF - la sectiunea Declaratii electronice/Persoane fizice/Informatii depunere declaratii.

Pentru depunerea online a declaratiei este nevoie mai intai de obtinerea unui certificat digital calificat, urmata de inregistrarea prealabila pentru depunerea electronica a declaratiilor.

Exceptie de la depunerea declaratiilor fac romanii care au obtinut venituri din salarii sau cei pentru care impozitul este calculat si retinut la sursa. Nici persoanele care obtin venituri din dividende nu trebuie sa depuna declaratia de venit, avand in vedere ca impozitul este calculat si retinut automat de catre angajator sau firma care a distribuit dividende.

De asemenea, persoanele care au venituri din dobanzi, care au obtinut mosteniri, burse sau alocatii nu sunt nevoiti sa depuna declaratia 200 sau 201.

In schimb, romanii care au realizat venituri din activitati independente sunt nevoiti sa mearga la fisc pana luni, 17 mai.

Avocatii, notarii, medicii, contabilii sunt doar cateva exemple de profesii independente. La fel trebuie sa procedeze cei ce obtin bani din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, precum jurnalistii, pictorii sau cercetatorii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#declaratie venit, #impozit venit, #formular 200 , #stiri taxe