Impozitul pe sex si taxa pe buric - dai un ban, dar face...

Joi, 22 Martie 2012, ora 08:49
7070 citiri
Impozitul pe sex si taxa pe buric - dai un ban, dar face...
Foto: Arhiva

Pe fondul necesitatii de bani la buget, in SUA s-au facut propuneri privind taxa pe sex.

Profesorul Stephen Carter, de la Universitatea Yale, a calculat ca, in cazul cand s-ar gasi modalitatea prin care toate cele 200 de milioane de persoane active sexual sa plateasca cel putin doi dolari pentru fiecare act sexual, bugetul de stat s-ar alege cu o suma suplimentara de 10 miliarde.

Asta mai lipsea, sa faca sex la norma!

Fondurile ar putea fi utilizate pentru finantarea controlului nasterilor, in cazul femeilor a caror asigurare nu poate acoperi masurile adecvate.

Carter propune si un substitut adecvat pentru bonusuri din partea angajatorilor, pentru cazuri speciale, informeaza Medpulse.

Oricum, printr-un ordin al Ministerului Sanatatii din SUA, de la 1 august 2012, Casele de Asigurari de Sanatate vor acoperi toate costurile contraceptivelor pentru cetatenii americani.

Decizia a fost necesara intrucat multe femei nu au posibilitatea sa acopere cheltuielile din propriile resurse, iar barbatii se arata indiferenti la soarta lor.

Ca urmare, Ministerul Sanatatii a dispus si reglementari prin care angajatorii, indiferent daca le place sau nu, vor asigura din fondurile proprii mijloacele de protectie pentru angajatii lor.

Aceste masuri de protectie fiind insa foarte generale, Stephen Carter propune stabilirea unor norme standard de activitate sexuala, in functie de care - daca nu exista scutiri medicale - toate persoanele apte vor plati o taxa pe sex.

Sexul, ca loc e munca

Cu titlu de curiozitate, merita mentionat faptul ca o reglementare din domeniul sexului n-ar fi premiera absoluta. Exista precedente, unele mai primitive, altele mai evoluate.

In orasul chinez Tianjin se aplica, inca din 1996, un impozit pe concubinaj. Cuplurile care traiesc impreuna, fara sa fi inregistrat oficial relatia lor, sunt supuse unei taxe pe sex, de 1.000 yuani per cuplu, atata vreme cat fiecare este activ sexual - adica nu demonstreaza contrariul.

In Olanda, proprietarii de vitrine in care evolueaza prostituate in "Red Light District", pentru a atrage clienti, platesc si ei o taxa fixa, in functie de numarul de "dansatoare", marimea vitrinei sau de cartier.

In statul american Massachusetts, se impoziteaza corespunzator decizia cuplurilor de a se casatori. Recasatorirea dupa divort se impoziteaza dublu.

In Germania, proprietarii de bordeluri, sex cluburi sau saloane de masaj erotic sunt supusi unei taxe de 150 de euro pe luna pentru fiecare "loc de munca" - pat sau masa de masaj. Vin clientii sau nu, tot platesti.

Impozitul pe buric si taxa pe nimic

Egiptul este singura tara din lume care a instituit o taxa pe buric. Este vorba despre dansatoarele care isi exercita profesia in public, cu abdomenul la vedere, pana vine clientul la separeu.

Ele sunt inregistrate oficial si platesc impozite, in functie de venitul declarat. Daca venitul e zero, platesti impozit forfetar, intrucat nimeni nu crede ca dai din buric pentru nimic.

Trezoreria statului egiptean a incasat, anul trecut, un venit de 264 de milioane de dolari, numai pe baza de buric descoperit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#taxa sex, #impozit sex SUA, #taxa buric Egipt, #taxa concubinaj China , #tarife