Ziare.com

Primaria Capitalei intentioneaza sa reinstituie taxa hoteliera

Marti, 03 Mai 2011, ora 16:38

   

Primaria Capitalei intentioneaza sa reinstituie taxa hoteliera
Edilii Capitalei intentioneaza sa reinstituie, din 2012, taxa hoteliera de 3% pe tarifele de cazare, dupa ce a nu a putut sa o aplice in 2011, se arata intr-un proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Taxa hoteliera de 3% din veniturile provenite din cazare a fost eliminata pentru 2011 de CGMB pentru ca, in sedinta din 31 mai 2010, cand a fost discutat nivelul taxelor si impozitelor pentru anul in curs, proiectul de hotarare in acest sens nu a fost adoptat.

Conform normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotararii pana la 31 mai duce la faptul ca taxa hoteliera nu se plateste in anul urmator.

"Neadoptarea hotararii pana la data de 31 mai a fiecarui an fiscal corespunde optiunii autoritatii deliberative de a nu institui taxa hoteliera pentru anul fiscal urmator", se arata in normele metodologice ale Codului Fiscal.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cota taxei se stabileste de consiliul local si este cuprinsa intre 0,5% si 5%. Din 2006, cota pentru Bucuresti a fost de 3%.

Proiectul de hotarare a CGMB se afla in dezbatere publica.

Sursa: rNews

Articol citit de 853 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bani la buget

Reinstituirea taxei hoteliere,dupa un an de gratie,este necesara!Anularea acestei taxe,in anul fiscal 2010/2011 a fost o masura pentru sprijinirea turismului bucurestean,dar nu poate dura la infinit.Oprescu si bugetul local au nevoie de bani.

 

Hotelierii trebuie sa inteleaga

ca suma colectata din aceasta taxa este necesara pentru bugetul municipalitatii.E criza,si Oprescu nu poate renunta la acesti bani.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor