Taxa de trecere a podului de la Fetesti va putea fi platita si prin SMS sau in benzinarii (Video)

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 22:03
7660 citiri
Taxa de trecere a podului de la Fetesti va putea fi platita si prin SMS sau in benzinarii (Video)
Foto: Romania Tv

De la 1 mai, taxa de trecere a podului Fetesti - Cernavoda ar putea fi platita prin SMS sau in benzinarii.

Guvernul a decis in sedinta de miercuri modificarea ordonantei de urgenta privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, astfel ca se creeaza o alternativa la vechiul sistem de plata in numerar a taxei de trecere a podului de la Fetesti, printr-unul similar celui care se utilizeaza pentru plata rovinietei.

"Actul normativ adoptat astazi modifica OG nr. 15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania. Avand in vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ ora pana la 50.000 de vehicule/ zi inregistrat pe A2, din cauza caruia s-au creat pana acum ambuteiaje la statiile de taxare de la podul Fetesti, se creeaza o alternativa la vechiul sistem de plata in numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizeaza pentru plata rovinietei.

Astfel, trecerea prin statia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 si 3 vor fi cu trecere libera, fara bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi in continuare cu bariera, si numai pentru plata cash", informeaza Biroul de presa al Executivului intr-un comunicat.

Sursa citata adauga ca "pentru cei care doresc sa evite oprirea la bariera, tariful poate fi achitat inaintea trecerii podului sau, cel tarziu, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii la distribuitorii autorizati de CNADNR: prin sms la numarul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone) ; statii de distribuire a carburantilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol si Mol) ".

"Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singura trecere si se taxeaza in conformitate cu termenii si conditiile operatorilor de telefonie mobila. Tarifele sunt cuprinse intre 13 si 91 lei, in functie de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif in termenul legal vor fi cuprinse intre 130 si 910 lei. Trecerea vehiculelor pentru care exista abonamente preplatite, eliberate sub forma de tichete, se va efectua numai pe banda 1 pana la intrarea in vigoare a tarifelor electronice de trecere", potrivit comunicatului.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care inregistreaza numarul de inmatriculare, numar care va fi verificat in sistemul electronic al platilor, mai informeaza Guvernul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#taxa Fetesti Cernavoda sms, #taxa fetesti Cernavoda benzinarii , #tarife
Comentarii
C
Cronos
rank 3
rovinieta si accizele din pretul carburantilor le platim ptr gropi