Borbely: Nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 15:33
2157 citiri
Borbely: Nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare

Taxa de prima inmatriculare nu va fi desfiintata, iar orice poluator trebuie sa plateasca, a declarat, joi, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, cu ocazia unei vizite in judetul Vaslui.

"Am avut o nota in Guvern cu taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea, principiul 'poluatorul plateste' trebuie sa functioneze si in Romania. Curtea Europeana s-a referit la o speta din Ordonanta 50 din 2008.

Noi am modificat aceasta ordonanta in decembrie 2010 cu asistenta comisiei Uniunii Europene. De fapt, in cadrul procesului, comisia Uniunii Europene a fost de acord cu noi. Legea care este acum in vigoare este agreata de comisia Uniunii Europene, pentru ca toata lumea plateste taxa de prima inmatriculare indiferent ca e masina noua sau veche. Cine inmatriculeaza in Romania plateste", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, din punct de vedere juridic, in doua saptamani se va veni cu o solutie daca trebuie modificata sau nu legea.

"Toate ministerele trebuie sa isi spuna punctul de vedere. Deciziile Curtii Europene sunt obligatorii, trebuie sa gasim formula cea mai buna. E clar ca nu vom desfiinta aceasta taxa", a declarat ministrul Laszlo Borbely.

Totodata, acesta a mai spus ca persoanele care intentioneaza sa achizitioneze autoturisme electrice vor fi sprijinite de stat, de 25% din pretul autovehiculului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro.

Acesta a afirmat ca in perioada urmatoare vor fi organizate o serie de targuri in cadrul carora vor fi prezentate de catre dealeri masinile care functioneaza cu ajutorul energiei electrice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#Laszlo Borbely, #taxa prima inmatriculare , #taxa auto