Cat va costa statul suspendarea taxei auto

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 17:23
1897 citiri
Cat va costa statul suspendarea taxei auto
Foto: Arhiva Ziare.com

Prin suspendarea aplicarii taxei auto, pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, Ministerul Mediului va pierde 336 de milioane de lei, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta.

"Prin suspendarea aplicarii prevederilor legale ordonanta va avea impact asupra bugetului Fondului pentru mediu prin privarea acestuia de cresterea veniturilor rezultate ca urmare a impunerii la plata a tuturor autovehiculelor

inmatriculate rulate, pentru care se transcrie dreptul de proprietate si pentru care nu este platita taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/ taxa pe poluare pentru autovehicule", se arata in comunicatul publicat pe site-ul institutiei.

Potrivit documentului, suma estimata a fi pierduta pe perioada amanarii este de 336.000.000 lei, impactul fiind cu atat mai mare cu cat, prin reducerea valorii taxei, cu pana la 25%, se inregistreaza o diminuare suplimentara a veniturilor la bugetul Fondului pentru mediu cu o suma estimata de 240.000.000 lei.

Aplicarea prezentei ordonante va spori diminuarea bugetului Fondului pentru Mediu, fapt ce va avea repercusiuni asupra proiectelor prioritare de mediu in derulare sau ce ar fi putut fi finantate de catre Administratia Fondului pentru Mediu.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus Coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%, au declarat surse oficiale.

Propunerea a fost avansata in sedinta de luni a Coalitiei si ar urma sa fie introdusa prin ordonanta de urgenta.

R.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#taxa auto pierderi minister, #ministerul mediului taxa auto, #pierderi ministerul mediului taxa , #taxa auto