Ziare.com

Cine va plati impozitul forfetar

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 07:34

   

Cine va plati impozitul forfetar
Impozitul forfetar, care va intra in vigoare in acest an, va fi aplicat afacerilor din domeniul turismului, centrelor de fitness, dar si pompelor funebre.

In total, Guvernul a propus 26 de activitati pentru care va fi aplicat impozitul forfetar, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.

"A fost realizata o lista care cuprinde activitati in care se apreciaza ca este cea mai mare evaziune. Lista este doar o propunere, iar luni vom discuta la Ministerul Finantelor daca se completeaza sau daca se reduce, precum si despre un criteriu standard pentru toate activitatile", au declarat sursele guvernamentale.

Serviciile propuse pentru impozitul forfetar sunt hoteluri si alte facilitati de cazare similare, facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, parcuri pentru rulote, campinguri si tabere, alte servicii de cazare.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

De asemenea, sunt cuprinse in baza de impozitare restaurantele, activitatile de alimentatie (catering) pentru evenimente, alte activitati de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a bauturilor, agentiile turistice, tur-operatorii si firmele care asigura alte servicii de rezevare si asistenta turistica.

Lista continua cu centrele de fitness, balciurile si parcurile de distractii si alte activitati recreative si de distractive, cu firmele de reparare a calculatoarelor si a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicatii, a dispozitivelor de uz gospodaresc si cele pentru casa si gradina, fiind luate in calcul si centrele de reparare a incaltamintei si a articolelor din piele, a mobilei si a furniturilor casnice, a ceasurilor si a bijuteriilor.

Sunt propuse pentru impozitul forfetar si firmele care ofera servicii de reparare a articolelor de uz personal si gospodaresc, spalare si curatare a articolelor textile si a produselor din blana, coafura si alte activitati de infrumusetare, intretinere corporala, precum si firmele de pompe funebre.

Impozitul forfetar se va aplica, dupa o anumita formula specifica fiecarei activitati. De exemplu, in cazul hotelurilor, forfetarul se calculeaza in majoritatea statelor in care se aplica, dupa numarul de paturi, chiar daca nu sunt ocupate.

In cazul restaurantelor este vorba despre numarul de mese. Sursele guvernamentale nu au mentionat si modalitatea de calcul in cazul pompelor funebre.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4730 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IMPOZITUL BAZAT PE IDEEA DE FRAUDĂ ESTE O BAZACONIE.

Impozitul forfetar adevărat se bazează pe ideea de a nu concentra oamenii si banii pentru nimic.
De ce nu li se aplică si liber-profesionistilor, asa cum a fost si inainte de inainte?

 

Yoska

oa re de ce???? chiar nu stii?? deoarece ar trebuii sa sa aplice DEONTOLOGILOR si TELECTUALILOR lui.....Basescu:)

Pentru ca...

Eba e manelista,de -aia!Cum sa le puna impozit lui Adrian Copilu' si lui Jean de la Criova!Eba e cu ei!

Alo ma aude careva

Pina mai alaltaieri se spunea ca in comertu cu CEREALE e cea mai mare EVAZIUNE FISCALA. De ce nu iese boieru TRITA FANITA sa ne explice aceste masuri de impozitare. CU AVERILE FIE SI ILICITE SAU CU DISTRUGEREA AGRICULTURI PENTRU UN SCAUN DE COMISAR EUROPEAN.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor