Fiscul ia la ochi manichiuristele si chelnerii

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 09:48
1782 citiri
Fiscul ia la ochi manichiuristele si chelnerii
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa combata evaziunea in zona serviciilor. Potrivit sefului ANAF, Sorin Blejnar, institutia isi va extinde in 2010 inspectiile si metodele de verificare.

Hotelurile, restaurantele, centrele de infrumusetare si persoanele fizice cu activitate de comert vor fi intens verificate in 2010. ANAF vrea sa introduca in legislatie notiunea de control indirect, prin care sa se poata folosi de probele colaterale in aducerea la suprafata a serviciilor nefiscalizate.

"Vrem sa introducem in codul de procedura fiscala notiunea de control indirect. Adica va trebui sa adunam acele probe colaterale pentru a demonstra ca intr-un loc se produce evaziune fiscala", a declarat Blejnar, intr-un interviu acordat

Adevarul.

Blejnar a precizat ca o sa defineasca tot cadrul legal pentru a putea face control indirect si ca prin asta tinteste mica evaziune.

"Vom crea un registru al operatorilor intracomunitari. Partea legislativa speram sa fie gata pana cel tarziu la jumatatea acestui an", mai spune seful ANAF. Institutia vrea sa concentreze o mare parte din inspectii spre marii contribuabili si, din nou, spre tranzactiile imobiliare.

"Avem persoane fizice care au ridicat, in perioada 2006-2008, blocuri de P+n etaje, pe care le verificam si care insinueaza ca am fi abuzivi, ca ne vor da in judecata, ca vor face plangeri penale. Noi incercam sa stabilim niste impozite si niste taxe pe care trebuiau sa le plateasca la stat", spune Blejnar.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#control coafor zugrafi, #Sorin Blejnar sef ANAF, #combatere evaziune fiscala , #taxa auto