Guvernul renunta la impozitarea persoanelor cu handicap grav

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 22:45
3901 citiri
Guvernul renunta la impozitarea persoanelor cu handicap grav

Veniturile persoanelor cu handicap grav sau accentuat nu vor mai fi impozitate de Guvern.

Modificarea este prevazuta intr-un proiect de lucru al Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, scrie Evenimentul Zilei.

Printr-o ordonanta de urgenta adoptata in octombrie 2009 pentru modificarea Codului Fiscal, Guvernul a decis sa elimine, cu incepere de la 1 ianuarie 2010, articolul 26 litera a din Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, in baza caruia persoanele cu handicap grav sau accentuat (nevazatori sau persoane aflate in scaun cu rotile) erau scutite de la impozitul pe indemnizatiile de natura salariala.

La sfarsitul lunii noiembrie 2009, Parlamentul a adoptat o lege prin care s-a stabilit ca persoanele cu handicap beneficiaza, tocmai prin articolul 26, de scutire de impozit pe veniturile din salarii, indemnizatii de natura salariala si pensii, in conditiile in care, la acea data, era anuntat ca acest articol este abrogat incepand cu anul 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#impozit venit persoane cu handicap, #renuntare impozit venit persoane handicap , #taxa auto
Comentarii
Poza andrap
andrap
rank 5
Mai bine mai tarziu decat niciodata