Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Impozite si taxe mai mari pentru bucuresteni, in 2010

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 21:52
1958 citiri
Impozite si taxe mai mari pentru bucuresteni, in 2010
Foto: Gandul

Taxele locale si impozitele pe care le vor plati bucurestenii in 2010 vor fi mai mari fata de anul in curs cu pana la 15%, proiectul ce prevede majorarea acestora fiind, miercuri, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul a mai fost in discutia CGMB si in sedinta din 26 noiembrie, insa atunci a fost respins, primind doar un singur vot "pentru", 17 "impotriva" si 28 de abtineri, aminteste Mediafax.

In 2010 vor creste impozitele pe cladiri si terenuri. Astfel, daca in 2009, pentru o garsoniera situata in zona centrala a Capitalei proprietarul a platit 81 de lei, in 2010 va plati 93 de lei.

De asemenea, amenzile aplicate in cazul declararii cu intarziere sau nedeclararii dobandirii unei proprietati vor fi mai mari in 2010.

O alta taxa ce va fi majorata de anul viitor este cea privind spectacolele, cresterile fiind cuprinse intre 50 si 100% pentru fiecare metru patrat inchiriat. Si impozitele auto vor fi majorate cu procente cuprinse intre 14 si 20%.

Cateva taxe vor ramane neschimbate in 2010, la acest capitol fiind inclusa si taxa pentru eliberarea autorizatiei de functionare in cazul societatilor de alimentatie publice, dar si cea pentru autovehiculele destinate transporturilor de marfuri pe teritoriul Bucurestiului.

Bucurestenii care isi achita integral impozitele si taxele pana la data de 31 martie 2010 vor beneficia de o bonificatie de sapte la suta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#taxe impozite majorate Bucuresti, #CGMB majorare taxe impozite , #taxa auto