Licitatie pentru incasarea impozitelor online

Duminica, 03 August 2008, ora 18:16
1990 citiri
Licitatie pentru incasarea impozitelor online

Contractul care prevede ca unele impozite, taxe si contributii sa fie facute prin intermediul cardurilor bancare va fi acordat in cadrul unei licitatii organizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Valoarea totala a contractului este estimata intre 6,75 si 13,5 milioane lei, fara TVA, informeaza ANAF.

Acordul va fi incheiat pe o perioada de trei ani si are in vedere prestarea de servicii de incasare online a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri la bugetul general consolidat care pot fi platite prin Internet de catre persoane fizice, prin intermediul cardurilor bancare.

Companiile care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna o declaratie privind situatia financiara, cifra de afaceri anuala pe ultimii trei ani (2005-2007) aferenta tranzactiilor cu cardul bancar, minimum o scrisoare de bonitate emisa de o terta parte, precum si alte informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor.

Din punct de vedere tehnic, companiile trebuie sa respecte o serie de conditii, cum ar fi certificari din punct de vedere al securitatii informatice, standarde de securitate implementate in cazul tranzactiilor online pentru VISA Verified by Visa si MasterCard SecureCode

In ceea ce priveste experienta, participantii trebuie sa fi incheiat minim trei contracte similare in ultimii trei ani si cel putin 75.000 de plati online prin intermediul cardurilor bancare.

ANAF va selecta cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic, in functie de o serie de criterii, printre care comisionul pe tranzactie aplicat sumelor platite de contribuabili, costurile de instalare/interfatare/configurare, taxele lunare plus alte costuri si suportul tehnic de minimi 16 ore pe zi.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 13 august 2008.

Persoanele fizice vor putea achita, incepand cu 1 octombrie, impozitele pe veniturile obtinute din activitati comerciale, agricole, profesii liberale, transferul de proprietati imobiliare sau salarii direct pe Internet, prin intermediul cardurilor bancare, potrivit unui ordin al presedintelui ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#ANAF, #licitatie, #companie, #plata, #taxa, #impozite, #card, #bancar , #taxa auto