Organizatiile din mass-media ar accepta plata CAS doar conditionat

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 22:31
1102 citiri
Organizatiile din mass-media ar accepta plata CAS doar conditionat
Foto: Arhiva

Liderii organizatiilor din mass-media cred ca acceptarea platii asigurarilor de sanatate pentru drepturile de autor trebuie conditionate de corelarea cu masurile fiscale de sprijinire a industriei.

Clubul Roman de Presa (CRP), Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR), Patronatul Presei Romane (PPR), Asociatia Patronale a Editorilor Locali (APEL) si Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR) semneaza o declaratie comuna, prin care reprezentantii sai considera inoportuna aplicarea CAS pentru contractele de drepturi de autor ale jurnalistilor de la 1 ianuarie 2011.

"Momentul posibilei introduceri a CAS pentru drepturile de autor ale jurnalistilor, dar exclusiv pentru cei care isi desfasoara activitatea doar in baza acestui tip de contract, trebuie corelat obligatoriu cu acela al intrarii in vigoare a unor masuri fiscale de sustinere a mass-media", se arata intr-un comunicat, disponibil pe site-ul APEL.

"Aceasta atitudine este determinata de raportarea acestor organizatii la realitatile ingrijoratoare din industria mass-media, aflata inca intr-o stare de fragilitate financiara si a carei redresare va fi lenta si dificila", se adauga in comunicat.

Reprezentantii CRP, AJR, PPR, APEL si UGIR declara ca isi vor continua demersurile si dialogul cu autoritatile guvernamentale, in scopul gasirii unor solutii pentru redresarea industriei mass-media.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#plata CAS jurnalisti, #contract drepturi autor CAS , #taxa auto