Ziare.com

Pensionarii cu handicap, scutiti de impozitul pe venit

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 15:42

   

Pensionarii cu handicap, scutiti de impozitul pe venit
Senatul a aprobat marti, cu 76 de voturi pentru, o initiativa legislativa prin care sunt scutite de la impozitul pe venit din pensii realizat de persoanele cu handicap grav sau accentuat.

Initiativa legislativa propusa de deputatul PSD, Mihai Cristian Apostolache, prevede modificarea Codului Fiscal, mentionand ca "prevederile referitoare la retinerea impozitului pe venitul din pensii nu se aplica venitului din pensii realizat de persoanele cu handicap grav sau accentuat".

In cadrul dezbaterilor reprezentantul Guvernului s-a impotrivit propunerii legislative, totodata Comisia de buget-finante avizand negativ initiativa legislativa. Comisia de munca, familie si protectie sociala a emis insa un raport favorabil cu optiunea unanima a membrilor comisiei.

"Votul este fundamentat pe considerentul egalitatii de tratament a veniturilor persoanelor cu handicap indiferent de varsta lor, astfel incat facilitatile aplicate veniturilor de natura salariala sa se extinda si asupra veniturilor din pensii ale varstnicilor cu handicap", precizeaza raportul comisiei.

Propunerea legislativa urmeaza sa fie supusa votului Camerei Deputatilor.

Sursa: rNews

Articol citit de 3669 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si daca pensionarul...

...primeste 10.000 sau 15.000 lei pe luna? De ex. Vantu sau Prigoana (ambii cu handicap).

 

Domnii Vantu, Prigoana s.a.,

au probabil handicap mediu sau usor. La grav si accentuat ar fi fost pensionati pe caz de boala si ar fi avut nevoie de insotitor...

Pensionarii cu handicap grav sau accentuat,

sunt putini in tara asta, cu pensii impozabile. Va dati seama ce inseamna un handicap grav? Unul care nu se poate misca, nu vede, e bolnav mintal irecuperabil. Cam la fel si unul cu handicap accentuat. Pana si un surd e incadrat la handicap mediu si nu beneficiaza de "binefacerile" legii. Un astfel de om cum poate munci sa castige cat sa aiba o pensie mare, cand si la handicap usor exista mari discriminari la angajare si salarizare?
Alta mostra de lege neaplicabila si facuta in scop electoral.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor