Pizza, shaorma si apa minerala scapa de taxa pe fast food

Joi, 04 Februarie 2010, ora 14:10
4572 citiri
Pizza, shaorma si apa minerala scapa de taxa pe fast food

Pizza, shaorma, lactatele, carnea si apa minerala vor scapa de taxa pe fast-food, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel.

Potrivit acestuia, lista produselor alimentare nerecomandate, care ar putea fi taxate, ar putea include doar produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, informeaza Mediafax.

"Nu ne propunem sa taxam carnea si produsele din carne, branza si produsele lactate, pizza si shaorma. In schimb, ne gandim sa luam in discutie produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase , dar nu apa minerala si sucurile naturale", a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel.

Ministerul Sanatatii organizeza, joi, o dezbatere publica avand ca tema proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, respectiv aplicabilitatea taxeri fast-food.

Si Romalimenta a organizat, luni, o dezbatere privind aceasta taxa. Atunci, reprezentantii patronatelor au anuntat ca introducerea taxei fast-food ar putea duce la cresterea, in medie, cu peste 40% a pretului la alimente.

Alimentele, mai scumpe cu 40%, din cauza taxei pe fast food

Totodata, ei au spus ca aproximativ 20% din personalul din industria alimentara, adica peste 36.000 de salariati, ar putea fi disponibilizati.

Ministerul Sanatatii a respins aceste afirmatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#pizza shaorma taxa, #taxa fast food pizza , #taxa auto