Taxa auto va fi din nou modificata

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 20:17
5197 citiri
Taxa auto va fi din nou modificata

Guvernul va modifica, din nou, in aproximativ doua saptamani, taxa de prima inmatriculare, dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJCE) a apreciat ca aceasta taxa incalca legislatia Uniunii Europene.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a confirmat faptul ca Executivul pregateste o solutie legislativa in concordanta cu decizia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene.

"Ministrul Mediului a prezentat Cabinetului o nota privind taxa de poluare auto. Pregatim o solutie legislativa in concordanta cu decizia CJUE, iar actul normativ va fi aprobat de Guvern in perioada imediat urmatoare", a spus oficialul guvernamental, pentru Mediafax.

La randul sau, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a recunoscut ca are in lucru mai multe variante de modificare a taxei auto, varianta finala urmand sa fie prezentata Guvernului in aproximativ doua saptamani.

CCR: Taxa de poluare este constitutionala

Potrivit acestuia, modificarea va fi efectuata astfel incat procedura de taxare sa fie clarificata pentru instante.

Totodata, ministru a salutat decizia de miercuri a Curtii Constitutionale, care a respins, cu majoritate de voturi, ca fiind neintemeiate criticile de neconstitutionalitate ale unor prevederi din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#taxa auto modificare, #taxa auto Guvern modificare , #taxa auto