Taxa pe mai multe autostrazi din 2016. Cat vor costa 100 de kilometri

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 14:01
3623 citiri
Taxa pe mai multe autostrazi din 2016. Cat vor costa 100 de kilometri
Foto: Evenimentul Zilei

Nici nu s-a construit autostrada ca soferii romani au fost anuntati ca vor mai avea de platit o taxa. De la sfarsitul anului 2016, soferii care vor vrea sa circule pe mai multe tronsoane de autostrada, printre care si Brasov-Comarnic, vor trebui sa plateasca pentru fiecare suta de kilometri parcursa.

Situatia cumva aberanta, avand in vedere ca romanii au oricum obligatia sa isi cumpere rovinieta, vine in conditiile in care autostrada este construita in concesiune, scrie Capital. Adica, firma constructoare va avea in intretinere tronsonul concesionat timp de 30 de ani de la terminarea proiectului, perioada in care, fireste, va incerca sa isi recupereze investitia.

Expertii de la Jaspers au facut un studiu privind valoarea taxei in Romania, iar propunerea lor a fost de 5 euro pentru 100 de kilometri pentru autoturisme, au declarat surse din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Dupa mai multe discutii insa, s-a convenit asupra perceperii unei taxe de 3 euro pe 100 de kilometri, taxa care se va aplica pentru primele autostrazi construite in concesiune, adica tronsoanele Comarnic-Brasov, Centura de sud a Capitalei, A1, A2 si Craiova-Pitesti.

Autostrada Brasov - Comarnic nu se amana, dar se modifica traseul

Vinci (Franta) - Strabag (Austria) - Aktor (Grecia), Impregilo - Salini (ambele din Italia) si UMB - Tehnostrade (Romania) sunt firmele care au ramas in cursa pentru construirea tronsonului Comarnic Brasov. Pe data de 15 noiembrie, aceste firme vor trebui sa depuna ofertele finale.

Taxa pe autostrada nu va fi perceputa decat dupa ce lucrarea va fi finalizata.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#autostrada taxa lucrare concesionata, #taxa autostrada 2016 soferi, #taxa Comarnic Brasov , #taxa auto