Tinerii antreprenori ar putea fi scutiti de impozite

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 22:00
2356 citiri
Tinerii antreprenori ar putea fi scutiti de impozite

Tinerii de pana la 35 de ani care infiinteaza o microintreprindere ar putea fi scutiti, pentru o perioada de trei ani, de la plata impozitelor pe profit si salarii.

Conform proiectului de lege initiat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, firmele considerate de tip starter vor avea, printre altele, acces la credite cu perioada de gratie sau alte forme de finantare, pe baza garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - IFN, pana la cel mult 90% din valoarea imprumutul solicitat, destinat exclusiv realizarii de investitii proprii, si vor fi scutite de la plata unor taxe si impozite.

Tinerii antreprenori pot alege doar din cinci domenii de activitate si sunt obligati la reinvestirea profitului si obligativitatea ca la sfarsitul perioadei de trei ani sa aiba un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului, informeaza Adevarul.

Proiectul de act normativ ii obliga pe beneficiari sa restituie contravaloarea integrala a facilitatilor, plus dobanda legala calculata de la data obtinerii si pana la data restituirii, in cazul in care activitatea firmei a fost suspendata sau a incetat voluntar sau cand firma sau active ale acesteia au fost vandute sau transferate altor proprietari.

Actul normativ a mai fost lansat spre dezbatere in septembrie anul trecut de fostul minister al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri, ca una dintre masurile anticriza pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#impozit tineri afaceri, #scutire plata impozit, #tineri antreprenori , #taxa auto