TVA ar putea creste, in 2010

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 08:53
2209 citiri
TVA ar putea creste, in 2010

Specialistii in fisalitate dau drept aproape sigura cresterea TVA, anul viitor.

Aceasta evolutie ar putea fi explicata prin incapacitatea guvernantilor de a strange suficienti bani la buget pentru a se incadra in tinta de inflatie convenita cu Fondul Monetar International.

"Cresterea fiscalitatii este o varianta foarte probabila, dar si foarte proasta, deoarece are impact puternic in revenirea Romaniei pe crestere in trimestrele 3 si 4 din 2010. Cred insa ca TVA va creste anul viitor, pentru ca nu se mai poate finanta deficitul intern", a declarat ieri, la un seminar organizat de Business Magazin si ACCA, consultantul fiscal Dragos Cabat, citat de Gardianul.

Marirea TVA ar fi preferabila cresterii cotei unice. "Daca ar trebui marita o taxa, trag nadejde ca va fi vorba despre TVA, nu despre cota unica. Obiectivul nostru nu este sa nu scada consumul, ci sa echilibram balanta", a adaugat, pe de alta parte, si Eugen Radulescu, director al Directiei de Audit Intern in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), precizand ca-si exprima o parere personala si nu punctul de vedere al bancii centrale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#TVA creste 2010, #marire cota unica, #TVA 2010 , #taxa auto