Ziare.com

UMF Iasi ataca ordonanta prin care se ia valuta de la universitati: E o politica haiduceasca!

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 21:15

   

UMF Iasi ataca ordonanta prin care se ia valuta de la universitati: E o politica haiduceasca!
Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi a anuntat ca va ataca in contencios administrativ prevederea ordonantei de urgenta care obliga universitatile sa plateasca statului o taxa de 5% din veniturile in valuta, reprezentand taxele obtinute de la studentii straini.

Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, a precizat ca aceasta prevedere este "o reintoarcere la trecut", acuzand statul ca ia bani de la cei care muncesc si ii foloseste in scopuri suspecte, scrie Mediafax.

"Este o decizie gresita si o reintoarcere la trecut. E o politica haiduceasca prin care statul ia de la cei care muncesc si utilizeaza fondurile in cine stie ce scopuri. Decizia noastra este ferma, vom ataca in contencios administrativ", a precizat Astarastoae.

Acesta a mentionat ca prevederea a fost introdusa fara sa fie dezbatuta si cu reprezentantii universitatilor. El a subliniat faptul ca cele mai afectate institutii sunt universitatile de medicina, pentru ca acestea au cel mai mare numar de studenti straini. "Cred ca avem sanse foarte mari sa castigam si sa anulam aceasta decizie", a afirmat rectorul universitatii.

Studentii straini care frecventeaza cursurile UMF Iasi trebuie sa plateasca taxe cuprinse intre 3.200 si 5.000 de euro. Astfel, veniturile in valuta ale institutiei sunt de circa 12 milioane de lei pe an.

In prezent, un numar de 2.600 de straini studiaza la UMF Iasi. Asadar, potrivit reglementarii, universitatea ar trebui sa ii plateasca statului in jur de 600.000 de euro pe anul in curs.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1112 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu aveti decat sa platiti , sa va saturati de USL !

De Marga si de altii ca el .

Platiti , astora zecile de milioane nu le ajund nic pe-o masea .............

 

auzi ziare com ?

"Astfel, veniturile in valuta ale institutiei sunt de circa 12 milioane de lei pe an." - ori sunt lei ori sunt ...valuta! 600.000 de euro reprezinta 5 la suta din 12 milioane de euro!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor