Ziare.com

Doua zile in care mai poti plati taxele si impozitele, fara penalitati

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 15:36

   

Doua zile in care mai poti plati taxele si impozitele, fara penalitati
Romanii isi pot plati pana vineri inclusiv taxele si impozitele aferente acestui an. In caz contrar, penalitatile vor fi de 2% pe luna, incepand din ianuarie anul viitor.

In ceea ce priveste taxele si impozitele pentru anul 2013, Directia de Finante din Iasi anunta ca ofera o reducere de 5% celor care isi vor achita toate aceste obligatii pana pe 31 martie, informeaza Digi 24.

Guvernul a adoptat, pe 12 decembrie, proiectul de hotarare privind limitele intre care consiliile locale pot aplica impozitele si taxele locale anul viitor.

Impozitele si taxele locale pot creste cu pana la 16% din 2013

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Victor Ponta a numit un punct de plecare in calculul inflatiei (16%), lasand la indemana primarilor si consilierilor din tara un segment de manevra, conform legii, de +/-20%. Drept urmare, taxele si impozitele se pot modifica in intervalul -4% si +36%, sau pot ramane neschimbate.

De exemplu, Primaria Capitalei a anuntat deja ca aceste dari nu se vor modifica in 2013.

In schimb, consilierii locali din Mangalia au decis ca taxele pentru eliberarea certificatelor, a avizelor si autorizatiilor de constructie sa se majoreze cu 20%, insa taxa pe cladire pentru persoanele fizice a ramas la nivelul actual.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1566 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor