Ziare.com

Fara taxa pentru autostrazi - sondaj

de Constantin Pescaru
Luni, 17 Iunie 2013, ora 07:14

   

Fara taxa pentru autostrazi - sondaj
Avand in vedere ca exista alte taxe auto, precum acciza din pretul carburantului sau timbrul de mediu, cititorii Ziare.com nu sunt de acord cu plata unui bir si pentru a circula pe autostrazi.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat recent ca firma care va castiga licitatia pentru centura de Sud a Capitalei va primi in administratie si doua autostrazi deja construite, A1 (Bucuresti-Pitesti) si A2 (Bucuresti-Constanta).

Astfel, compania respectiva va impune o taxa pentru aceste trasee, din care sa isi poata recupera investitia, pretul anuntat fiind de aproximativ 3 euro/km.

Desi centura de Sud a Capitalei va fi construita in regim de autostrada si va fi in parteneriat public-privat, astfel ca cel care va castiga licitatia are dreptul sa perceapa o taxa de trecere, aceasta nu are ruta ocolitoare, astfel ca birul va fi unul impus fortat, sustin specialistii consultati de Ziare.com

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In plus, A1 si A2 au fost realizate din bani publici si din fonduri europene, astfel ca o taxa de traversare ar fi ilegala.

Sunteti de acord cu taxa pe autostrada? - Sondaj Ziare.com

In consecinta, 57,68% dintre cititorii Ziare.com nu sunt de acord cu propunerea Guvernului, ei fiind nemultumiti de faptul ca exista deja o multime de alte taxe auto (rovinieta pentru drumurile nationale, acciza din pretul carburantului, timbrul de mediu).

In schimb, doar 31,48% dintre cei care au raspuns la sondaj sunt de acord cu o taxa pentru aceste autostrazi, in conditiile in care valoarea ei este mica.

Totusi, numai 6,32% au raspuns ca vor folosi variante ocolitoare, iar 4,52% considera ca necesita costuri ridicate.

Sondajul a avut loc in perioada 07.06.2013 - 12.06.2013 si au participat 4.695 de cititori Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 837 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In primul rand este exagerata suma de 3 euro la km

Daca omul are de parcurs 100 km va trebui sa plateasca 300 euroi? Ori santeti nebuni de-abinelea, ori va bazati pe prostia impanantenita la romani. Si, daca vor si accepta aceasta mizerie, cu atat mai bine. Shoselele vor fi foarte necirculate, iar venitul acestor nemernici va ramane neschimbat. In orice tara europeana, pretul este pus la circulatie pe intreg parcursul, nicidecum la nr de km. Prosti or fi (cei ce vor folosi aceste shosele), daca vor plati, eventual daca nu va vor sparge capetele. Am zis.

 

Taxa nu va fi de 3€/km...

o sä fie "mult mai ieftinä" 1€/km care este incä exageratä de scump , comparänd cu Austria si Ungaria 8€ pe 10 zile.
La 3€/km o sä fie numai milioneri pe autostradä si 2-3 färä cap ,care nu stiu sä calculeze.

 

Cum sa scape Guvernul asa "pleasca" de impozitare, ca autostrazile ?

Dupa ce a renuntat la cresterea economica anuala de "3-4 la suta pe an",care ar fi condus la crearea unui milion de noi locuri de munca si indestularea Bugetului - cum sa renunte Guvenul Ponta,la asa ocazie
"fericita", de a mai "ciupi" un ban de pe spatele nostru?
Sistemul de inventariere si impozitare la singe a oricarui "banut", care poate fi scos de pe saracul popor roman, a devenit UNICA "politica economica "social-liberala" a guvernului!

 

Exclus

Faceti comparatii cu alte tari si nu mai aruncati petarde. Este imposibil de practicat o asemenea taxa. Poate 3 euro/100 km...Cine da pe un drum la mare si inapoi 1300 de euro? Exclus.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor