Mazare taxeaza proprietarii de locuinte si agentii economici

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 20:16
2827 citiri
Mazare taxeaza proprietarii de locuinte si agentii economici

Agentii economici din Mamaia - proprietari de hoteluri, moteluri, pensiuni, cazinouri, magazine, farmacii, ateliere foto sau spalatorii auto, dar si cei care au apartamente in statiune, vor plati o taxa pentru promovarea statiunii, valoarea acesteia fiind cuprinsa intre 100 si 4.000 de lei pe an.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a afirmat, luni, ca taxa pentru promovarea statiunii urmeaza sa fie aprobata in urmatoarea sedinta a Consiliului Local, precizand ca este vorba despre o taxa discutata cu Asociatia Patronala Mamaia, iar din valoarea acesteia 30 la suta va reveni Primariei, pentru activitati de promovare, in timp ce restul va merge la Asociatia Patronala.

"O sa punem, in sedinta viitoare de Consiliul Local, o taxa de promovare pentru toti agentii economici care lucreaza in statiunea Mamaia, inclusiv detinatorilor de apartamente. Este o taxa discutata cu Asociatia Patronala din Mamaia. Impreuna cu ei s-a facut pe zone, pe genuri de activitati care se desfasoara acolo.

Din taxa asta de promovare 30 la suta o sa revina Primariei, bani pe care noi o sa-i cheltuim la promovare si 70 la suta o sa ramana la Asociatia Patronala, unde s-a facut un comitet si urmeaza sa-i cheltuiasca in targurile de turism specifice lor si unde se duc ei si vor sa fie prezenti", a declarat Radu Mazare.

El a precizat ca aceasta taxa va fi platita atat de catre cei 1.000 de agenti economici care isi desfasoara activitatea in Mamaia, cat si de catre cei care detin apartamente in statiune.

"Taxa este inclusiv pentru cei care detin apartamente in Mamaia. Daca piata imobiliara in Romania scade, in Mamaia creste, iar asta nu este intamplator, este rodul unui efort de promovare la care trebuie sa participe si domnii", a explicat primarul Constantei.

Conform proiectului de hotarare aflat pe site-ul Primariei Constanta:

- Proprietarii de hoteluri si cazinouri ar urma sa plateasca 4.000 de lei pe an

- Pentru unitatile de alimentatie publica taxa ar fi de 3.500 de lei pe an

- Pentru moteluri, vile turistice, cabane, bungalouri, sate de vacanta, campinguri, pensiuni - 3000 de lei pe an

- Farmaciile, atelierele foto, salile de jocuri, spalatoriile auto - 2000 de lei pe an

- Cei care fac comert ambulant ar urma sa plateasca o taxa anuala cuprinsa intre 400 si 1.000 de lei

- Pentru o locuinta taxa va fi de 100 de lei pe an.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#taxe promovare Mamaia, #taxe Constanta, #Radu Mazare taxe , #taxe locale