Mergeti la mare in mini-vacanta de Paste? Nu uitati sa platiti taxa de pod

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:30
2887 citiri
Mergeti la mare in mini-vacanta de Paste? Nu uitati sa platiti taxa de pod
Foto: Arhiva Ziare.com

Vreti sa va petreceti mini-vacanta de Paste la mare? Sa nu uitati sa platiti taxa de trecere a podului de la Fetesti.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a transmis ca acest bir se achita incepand de sambata, 30 aprilie, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cati bani incaseaza CNADNR din taxa de pod de la Fetesti si unde se duc banii

Taxa de pod poate fi platita in mai multe moduri:

- tariful poate fi achitat la statiile de distributie a carburantilor apartinand OMV PETROM, MOL ROMANIA, ROMPETROL (statiile la care se poate achita tariful fiind disponibile pe siteul CNADNR www.cnadnr.ro), prin SMS la numarul 7577 (numar disponibil in retelele de telefonie mobila ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE, TELEKOM FIX si RCS&RDS) si cash la statia de taxare Fetesti.

- daca se opteaza pentru achitarea peajului la distibuitorii autorizati sau prin SMS, acesta se poate achita inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii.

- daca se opteaza pentru achitarea cash la statia de taxare Fetesti, se vor utiliza portile prevazute cu bariere si agenti incasatori, semnalizate corespunzator.

- tariful achitat la distribuitorii autorizati sau prin SMS si neutilizat intr-o perioada de 12 luni isi pierde valabilitatea.

- utilizatorii sunt rugati ca atunci cand platesc taxa sa verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt inscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizati ai CNADNR, inainte de a certifica prin semnatura corectitudinea acestora, corectia ulterioara a unui numar de inmatriculare inscris eronat realizandu-se doar in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

- un peaj achitat dupa expirarea termenului prevazut de legislatia in vigoare (dupa ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii) nu poate fi luat in considerare pentru trecerea in cauza.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi daca vrei sa achiti taxa prin SMS:

  • 1. se trimite la 7577 textul care contine numarul de inmatriculare si categoria tarifara corespunzatoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;
  • 2. se va primi un mesaj prin care se cere sa se confirme achizitia (mesajul va contine informatii detaliate despre achizitie, inclusiv costul total) ;
  • 3. pentru confirmarea achizitiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 - in maxim 3 ore;
  • 4. se va primi un mesaj de confirmare a achizitiei ce va contine seria peajului, categoria acesteia, numarul de inmatriculare pentru care a fost emis si data la care perioada de valabilitate expira.
  • C.P.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
    Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
    Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
    Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
    #taxa pod Fetesti Paste, #taxa pod Paste, #taxa pod vacanta Paste, #taxa pod mare, #taxa pod SMS , #taxe locale