Noile taxe ale Guvernului infurie companiile de telecomunicatii: E ingrijorator. Reducem investitiile!

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 14:22
3568 citiri
Noile taxe ale Guvernului infurie companiile de telecomunicatii: E ingrijorator. Reducem investitiile!
Foto: Arhiva

Noua taxa pe cladiri speciale pe care vrea sa o impuna Guvernul vizeaza, printre altele, si companiile de telecomunicatii, iar Orange, Romtelecom si Cosmote sustin ca aceasta nu vine in sprijinul industriei.

"La acest moment, asteptam sa vedem in ce forma aceasta initiativa va fi implementata. Dorim, insa, sa ne exprimam ingrijorarea in ceea ce o priveste. Piata telecom din Romania se confrunta deja cu mari provocari in identificarea de resurse pentru finantarea investitiilor in retelele fixe si mobile de generatie urmatoare. Romania are nevoie de investitii in infrastructura, nu de taxe aditionale pe acest segment.

Sectorul telecom este deja printre cei mai mari contributori la bugetul de stat prin taxe si impozite, un exemplu fiind licitatia pentru spectrul 4G, in urma careia statul a colectat aproape 700 milioane de euro din taxe de licenta", au declarat reprezentantii Romtelecom si Cosmote Romania, informeaza Mediafax.

Mai mult, ei considera ca asemenea masuri sunt in contradictie clara cu obiectivele nationale si europene de a stimula dezvoltarea societatii informationale.

Cel mai mare jucator de pe piata, Orange, ameninta ca va reduce investitiile in tara noastra din cauza aplicarii acestui bir, conform Stirile Pro Tv.

"Consideram ca proiectul de ordonanta de urgenta nu respecta principiul predictibilitatii si stabilitatii fiscale, cu atat mai mult cu cat nu au existat nici consultari publice pe marginea acestui proiect de act normativ", au spus reprezentantii Orange.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, companiile vor plati un impozit pe constructii speciale de 1,5% din valoarea constructiei.

Taxe pe stalpi, parcari, piscine si Vidraru - vor fi vizate companiile de stat

Aceasta se va aplica in urmatoarele cazuri: centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nuclearo - electrice, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de incarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine; ecluze si ascensoare; baraje, jgheaburi pentru piscicultura, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri: alei, strazi, autostrazi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulatie, marcaje, etc), linii si cabluri aeriene de telecomunicatii (stalpi, circuite, cabluri, traverse, console), platforme, turnuri si piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobila, radio, tv, lacuri artificiale de acumulare, constructii pentru transportul energiei electrice, canale de irigatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#reacti Cosmote Romtelecom noi tae, #taxe noi Guvern efecte, #taxe noi Guvern , #taxe locale