Taxe pe muzica ambientala in restaurante, tramvaie, taxiuri, mall-uri

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 08:21
4598 citiri
Taxe pe muzica ambientala in restaurante, tramvaie, taxiuri, mall-uri
Foto: Arhiva

Restaurantele, terasele, cazinourile, mall-urile, hotelurile, tramvaiele, taxiurile, stadioanele ori chiar avioanele trebuie sa plateasca acum o noua taxa pentru muzica ambientala pe care o difuzeaza, in urma deciziei Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Potrivit hotarariii ORDA, taxele cele mai mari vor fi achitate de mall-urile cu o suprafata de peste 6.000 mp. Administratorii acestor spatii vor trebui sa scoata din buzunar, lunar, 1.800 de lei, relateaza Jurnalul National.

Totodata, taxa pentru cazinourile cu o suprafata de pana la 200 mp este de 1.000 de lei si de 1.700 de lei pe luna daca suprafata este mai mare.

De taxele pentru muzica ambientala nu vor scapa nici organizatorii de targuri si expozitii in spatii acoperite, de peste 4.500 mp, care trebuie sa plateasca o taxa de 1.500 de lei pe luna.

Ceva mai mici sunt renumeratiile in cazul restaurantelor, barurilor si fast-food-urilor din comune si sate. Proprietarul unui restaurant cu o suprafata de 301-400 mp trebuie sa plateasca, spre exemplu, o taxa de 250 de lei/luna.

Patronii de sali de nunti, petreceri, baluri in orase si in statiuni turistice trebuie sa scoata ceva mai multi bani din buzunar. Astfel, vor fi nevoiti sa achite 300 de lei pentru fiecare eveniment.

Pentru muzica ambientala din autobuze, troleibuze si tramvaie este perceputa o taxa lunara de 25 de lei pentru fiecare mijloc de transport. In cazul microbuzelor, taxa este de 30 de lei pe luna pe mijloc de transport, iar in cazul taxiurilor suma este de 15 lei lunar pe masina.

La randul lor, birourile sau centrele administrative trebuie sa achite lunar 25 de lei, iar centrele sau cabinetele medicale - 50 de lei pe luna.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#taxe muzica ambientala, #taxi autobuz muzica taxa, #taxa muzica petrecere restaurant , #taxe locale