Taxele pentru unii bucuresteni cresc - vezi cum

Joi, 27 Mai 2010, ora 09:47
2695 citiri
Taxele pentru unii bucuresteni cresc - vezi cum

Bucurestenii care locuiesc in zone in care s-a reabilitat infrastructura, unde s-au ridicat cartiere rezidentiale sau malluri vor plati taxe mai mari, fiindca aceste zone vor fi incadrate in cele superioare de fiscalitate.

Luni, 31 mai, consilierii municipali vor trebui sa aprobe doua proiecte. Primul mentine taxele si impozitele la nivelul celor de anul acesta, iar cel de-al doilea le majoreaza prin trecerea unui numar semnificativ de strazi intr-o noua zona fiscala, scrie Gandul.

Potrivit proiectului de hotarare privind "Reglementarile urbanistice de incadrare pe zone de fiscalitate a teritoriului administrativ al municipiului Bucuresti", cele mai multe modificari s-au produs prin extinderea zonelor A si B, unde se platesc si cele mai mari taxe si impozite pe case si terenuri.

Mai mult, noua zonare fiscala va influenta si terenurile, cu sau fara constructii aflate pe domeniul public.

Noua zonare fiscala

Zona A - Prelungita de-a lungul malurilor raului Dambovita, de la intersectia Splaiului Independentei cu bulevardul Vasile Milea pana la limita vestica de proprietate a constructiei Sema Park.

Din zona A au fost scoase terenurile inundabile din jurul lacului Colentina, dar au fost introduse malurile lacurilor Herastrau, Floreasca, Fundeni, Baneasa sau Grivita. Soseaua Odai, din sectorul 1 al Capitalei, a fost scoasa din zona C si trecuta in zona A.

In zona B include terenurile dintre Soseaua Giurgiului si bulevardul Constantin Brancoveanu, soseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin. In sectorul 2, din zona D in zona C au trecut suprafetele de teren delimitate la sud de CF Constanta (Andronache), strada Moroieni-CF Obor.

Tot din zona D in zona B a fost trecuta si portiunea cuprinsa intre Aleea Teisani si strada Padurea Pustnicu.

In Sectorul 3 au fost incadrate in zona B terenurile situate pe Bulevardul 1 Decembrie, strada Fetesti, strada Ramnicu Valcea, precum si Drumul Gura Siriului.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#taxe bucuresti 2010 , #taxe locale