Cea mai mare problema a Simonei Halep

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 23:16
9625 citiri
Cea mai mare problema a Simonei Halep

Infrangerea neasteptata, daca nu chiar socanta, din primul tur de la Australian Open a aratat inca o data, daca mai era nevoie, ca cea mai mare problema a Simonei Halep este psihicul destul de slab, care o tradeaza in cele mai neasteptate momente.

Sa fim sinceri, in disputa de marti dimineata, nu anonima Zhang Shuai a facut un meci de poveste, ci Simona a jucat foarte prost.

Imobila, lipsita de incredere, previzibila, trimitand mingi direct in racheta adversarei, numarul 2 WTA a parut ea o semi-amatoare aflata la prima participare la un turneu de Grand Slam si trimisa de organizatorii meschini direct pe una dintre marile arene de la Melbourne ca sa fie sufocata de emotii.

Aflata in situatia in care jucatoarea aflata de cealalta parte a fileului ii serveste victoria pe o tava de argint, chinezoaica n-a facut decat sa profite de sansa care ii apare o data in cariera si a lasat impresia unei mari tenismene.

In realitate, Zhang Shuai a jucat doar atat de bine cat i-a permis Simona, iar cele 31 de lovituri castigatoare reusite de chinezoaica intr-un meci de doua seturi ne arata ca Halep n-a opus decat o opozitie formala.

Daca isi doreste sa ajunga, intr-adevar, la nivelul de a castiga macar un Grand Slam, Simona Halep ar trebui sa analizeze serios ce anume se intampla cu ea in aceste momente si sa corecteze de urgenta acest aspect.

Cum nu vorbim totusi de prima infrangere suferita de ea intr-un asemenea mod, problema ar putea fi mult mai complexa si poate chiar imposibil de depasit.

Anul trecut, dupa ce a fost eliminata rapid de la Roland Garros si Wimbledon, nu putini au fost cei care au sustinut ca Halep si-ar putea imbunatati jocul daca ar apela la ajutorul unui psiholog care s-o faca sa inteleaga cum poate depasi momentele de cadere psihica din timpul unui meci.

A refuzat sa faca acest lucru, insa l-a cooptat in staff-ul ei pe Darren Cahill, care i-a adus un stil complet nou de pregatire, celebrul antrenor australian lucrand mult la mentalul romancei. Cu toate acestea, se pare ca nici macar un antrenor cu rezultate atat de bune nu o poate face sa treaca peste anumite limite. Ceea ce ar trebui s-o puna serios pe ganduri.

Asta pentru ca Simona Halep este o jucatoare de tenis cu reale calitati. A demonstrat-o pana acum, orice ar spune unii sau altii, nimeni nu se poate mentine in Top 3 WTA doar printr-un noroc chior, fara a fi si valoroasa. De asemenea, ea are si potentialul de a mai creste in joc, insa totul se blocheaza la nivel mental.

Chiar ea a recunoscut nu cu mult timp in urma ca nici acum nu reuseste sa simta jocul, sa simta momentele in care trebuie sa forteze, sa vina la fileu sau sa rupa ritmul adversarei cu o "scurta" sau o tragere de timp. Adica lucruri pe care campioanele le stapanesc aproape la perfectie.

Este foarte de dificil de presupus in momentul acesta daca Simona va reusi vreodata sa depaseasca aceasta slabiciune sau daca va ramane intreaga cariera o jucatoare care ar fi putut sa faca pasul spre istorie, insa nu a reusit sa treaca la nivelul urmator. Este insa cat se poate de clar ca n-ar mai trebui sa caute problema la capitolul joc. Ea stapaneste multe dintre atuurile cu ajutorul carora poate depasi orice adversara, de la Serena si Sharapova la Radwanska si Azarenka. Trebuie doar sa invete sa le utilizeze oricand si oriunde.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Simona Halep tenis rezultate, #Simona Halep problema tenis, #Simona Halep Australian Open eliminata , #Australian Open