Scandal monstru la... Australian Open: Se pregateste un boicot al tenismenilor

Marti, 30 Mai 2017, ora 16:00
25805 citiri
Scandal monstru la... Australian Open: Se pregateste un boicot al tenismenilor
Foto: Instagram/Casey Dellacqua

Toate privirile sunt concentrate in aceste zile pe Roland Garros, insa un scandal de proportii e pe cale sa izbucneasca la un alt turneu de Grand Slam, cel de la Australian Open.

Mai multe staruri ale tenisului mondial, in frunte cu Martina Navratilova, cer cu insistenta ca numele arenei Margaret Court din Melbourne sa fie schimbat, dupa ce fosta mare tenismena australiana Margaret Court, castigatoare a 192 de turnee WTA la simplu, s-a declarat impotriva casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, scrie publicatia australiana ABC.

"Poate a venit momentul sa schimbam denumirea arenei Margaret Court" - Martina Navratilova.

Margaret Court Arena a fost construita in 1987 si are o capacitate de 7.500 de locuri.

Margaret Court (74 de ani), cu nu mai putin de 64 de turnee de Grand Slam (la simplu, dublu si mixt) in palmares, a luat pozitie dupa ce seful companiei aeriene Qantas s-a declarat pro casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

"Aceasta declaratie ma face sa iau decizia de a nu mai zbura cu compania dumneavoastra", a spus Margaret Court, care in prezent e pastor la Biserica Victory Life din Perth.

Stosur si Dellacqua sunt impotriva conationalei lor

In replica, tenismena numarul 1 a Australiei in acest moment, Samantha Stosur (locul 22 WTA), a sugerat ca mai multe nume mari din tenis ar putea boicota arena Margaret Court. Mai exact, vor refuza sa joace acolo la urmatoarea editie.

"Consider ca fiecare poate avea optiunea sa. Nu sunt de acord cu optiunea lui Margaret. Si nu e doar o declaratie cu care nu sunt de acord, ci chiar sustin casatoriile intre persoanele de acelasi sex", a spus Stosur, dupa ce a invins-o in prima runda la Openul Frantei pe Kristina Kucova, scor 7-5, 6-1.

"Arena a fost numita dupa ea pentru ceea ce-a realizat in tenis, dar la anul vom vedea cine o sa vrea sa joace pe acel teren si cine nu...", a continuat aceasta.

O alta tenismena de la Antipozi, Casey Dellacqua, care se afla intr-o relatie cu fosta fotbalista Amanda Judd, alaturi de care a adoptat si doi copii, a fost si mai vehementa.

"Margaret, e timpul sa te potolesti cu declaratiile astea. Ajunge", a tunat tenismena in varsta de 32 de ani.

Australian Open, unul dintre cele 4 turnee de Grand Slam ale circuitelor ATP si WTA, se desfasoara incepand cu jumatatea lunii ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Australian Open boicot, #Margaret Court Australian Open, #casatorii persoane acelasi sex , #Australian Open