Andrei Pavel face lumina in scandalul din tenis

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 18:08
2523 citiri
Andrei Pavel face lumina in scandalul din tenis

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a declarat, luni, ca absenta lui Florin Mergea din echipa pentru meciul cu Olanda reprezinta o pierdere, dar a precizat ca jucatorul a refuzat convocarea dupa ce nu a primit garantia ca va juca.

"Este deplasat ce s-a intamplat acum. Florin Mergea a fost convocat de noi si a refuzat convocarea. El a cerut garantie din partea noastra. Este absurd sa ceri asa ceva inainte de a te prezenta la echipa, nu e corect fata de colegi, in primul rand. Daca stii ca esti foarte bun, de ce ai nevoie de asemenea garantii pentru a veni sa reprezinti Romania. I-am spus ca voi face echipa in functie de valoare si de forma, dar el nu a fost de acord cu acest lucru. Era nedrept fata de ceilalti jucatori sa ii oferim dinainte lui Florin Mergea o garantie ca va juca. Este un jucator extraordinar si este intr-adevar o pierdere pentru noi ca nu este in echipa, dar nu avem ce sa facem, a fost decizia lui", a spus Andrei Pavel.

Capitanul nejucator al Romaniei a mai adaugat ca jucatorii sunt foarte multumiti de suprafata de joc de la Brasov: "Avem conditii foarte bune si de cazare si de antrenament, iar sala arata cu adevarat extraordinar. Suprafata de joc este facuta perfect. Este foarte buna iar baietii au fost foarte multumiti, singura problema fiind altitudinea, care face ca mingea sa fie mai iute, dar ne vom obisnui cu acest lucru pana la ora meciului. Vom avea in fata o echipa recunoscuta pentru cat este de puternica, dar ne vom juca sansa. Ne pregatim foarte bine, totul decurge normal, astazi il asteptam si pe Marius Copil si apoi de maine suntem in efectiv complet si ne punem si mai serios pe munca".

La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a spus ca nu poate fi de acord cu gestul facut de Florin Mergea de a cere garantii ca va juca, mai ales ca "nu este un Boris Becker" ca sa ceara asa ceva. "Ce a facut Florin Mergea este peste puterea mea de intelegere. Este Boris Becker ca sa ceara garantia ca va fi in echipa? Din punctul meu de vedere ce a facut el reprezinta o lipsa de respect fata de restul jucatorilor din echipa, care au raspuns convocarii. Florin Mergea juca, avand in vedere pozitia pe care se afla, dar cu toate acestea nu ii putea spune nimeni dinainte acest lucru. Un jucator profesionist si care isi cunoaste valoarea nu face asa ceva, din punctul meu de vedere. Da, recunosc, este o pierdere pentru Romania ca el nu este in echipa, dar nu putem accepta sa fim tratati asa de un jucator, oricare ar fi numele lui", a declarat presedintele FRT.

Cosac a mai spus ca echipa Romaniei este extrem de motivata, mai ales ca are de luat o revansa in fata Olandei: "Baietii sunt foarte motivati, ii vad si dupa cum se pregatesc. Avem de luat o revansa in fata olandezilor, dupa ce anul trecut ne-au batut cu 5-0. In plus, Olanda ne-a mai administrat un 4-0 si la alta disciplina, deci avem toate motivele sa ne dorim sa invingem. Pornim cu sansa a doua, dar nu am pierdut meciul cu ei inca dinainte ca acesta sa se fi jucat".

In meciul cu Olanda, Romania va fi reprezentata de Victor Hanescu (locul 57 ATP), Adrian Ungur (locul 111 ATP), Marius Copil (locul 144 ATP) si Horia Tecau (locul 10 ATP la dublu).

Partida Romania - Olanda, contand pentru turul doi al Grupei I, zona euro-africana, se va disputa in perioada 5-7 aprilie, in Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibasi" din Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Andrei Pavel scandal tenis, #scandal Cupa Davis, #scandal Pavel Mergea tenis , #Cupa Davis