Cupa Davis: Romania invinge superb Slovenia si va lupta pentru Play-off cu Spania lui Nadal

Sambata, 05 Martie 2016, ora 17:26
19634 citiri
Cupa Davis: Romania invinge superb Slovenia si va lupta pentru Play-off cu Spania lui Nadal
Foto: FR Tenis

Romania a invins Slovenia in Cupa Davis, dupa ce Horia Tecau si Florin Mergea au adus, sambata, in proba de dublu, al treilea punct din tot atatea meciuri pentru echipa noastra. In turul urmator, tenismenii nostri se vor duela cu puternica echipa a Spaniei pentru un loc in Play-off.

Sambata, Horia Tecau si Florin Mergea au invins fara mari probleme, in trei seturi, perechea Blaz Rola/ Grega Zemlja, scor 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3).

Dupa prima zi, Romania conducea cu 2-0 dupa meciurile de simplu si avea nevoie de doar o victorie in ultimele trei meciuri pentru a avansa in faza urmatoare.

Meciurile s-au desfasurat la Arad si au contat pentru primul tur al Grupei 1 a zonei Europa/Africa.

Intalnirea cu Spania, din turul al doilea, va avea loc in perioada 17-19 iulie, iar invingatoarea va juca in perioada 17-19 septembrie in Play-off-ul Cupei Davis, ce va stabili ultimele 8 echipe din cele 16 calificate pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis din 2017, unde Romania n-a mai ajuns din 2011, cand a fost eliminata de finalista din acel an, Argentina.

Partida cu ibericii va avea loc in tara noastra, iar din echipa Spaniei va face parte, cel mai probabil, si Rafael Nadal, care mai are nevoie de o prezenta in Cupa Davis pentru a putea merge la Jocurile Olimpice. Spania este castigatoare a Cupei Davis in 2011 si finalista in 2012.

Romania - Slovenia 3-0

Horia Tecau/ Florin Mergea - Blaz Rola/ Grega Zemlja 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3)

17:26 - Horia Tecau si Florin Mergea castiga si cel de-al treilea set, tot la tie-brak! Romania castiga intalnirea cu Slovenia si urmeaza confruntarea cu Spania lui Rafael Nadal.

16:36 - Tecau si Mergea castiga dramatic si setul al doilea, dupa ce au fost condusi cu 4-2 in tie-break! Mai avem nevoie de doar un set pentru a castiga intalnirea cu Slovenia.

15:49 - Horia Tecau incheie setul cu trei asi, iar Romania castiga primul set si este tot mai aproape de calificarea in turul urmator!

15:14 - A inceput partida cu Horia Tecau la serviciu!

INFO: In tribune sunt si Ilie Nastase si Ion Tiriac.

15:05 - S-au intonat imnurile, cei patru jucatori se pregatesc de inceputul partidei.

INFO: In partida de dublu vor evolua in cele din urma Blaz Rola si Grega Zemlja, care au jucat si vineri, in partidele de simplu, si nu perechea Aljaz Radinski/ Tomislav Ternar.

Cupa Davis: Romania conduce Slovenia cu 2-0, dupa o victorie superba si o revenire senzationala

Romania a reusit doua victorii superbe, vineri, prin Marius Copil si Adrian Ungur. In primul meci, Marius Copil l-a invins cu 3-0 pe Blaz Rola, in timp ce, in al doilea, Adrian Ungur a reusit o revenire senzationala, dupa ce a fost condus cu 2-0 la seturi de Grega Zemlja, si a salvat o minge de meci in setul al patrulea.

Duminica vor avea loc ultimele doua partide, Adrian Ungur - Blaz Rola si Marius Copil - Grega Zemlja.

Cupa Davis: Programul meciurilor din confruntarea Romania - Slovenia

Cupa Davis: Iata componenta echipei Romaniei pentru meciul cu Slovenia

Din echipa Romaniei fac parte Marius Copil (locul 202 ATP), Adrian Ungur (locul 193 ATP), Horia Tecau (locul 3 ATP la dublu) si Florin Mergea (locul 11 ATP la dublu). Capitan nejucator este Andrei Pavel.

Din echipa Sloveniei fac parte Blaz Rola (locul 160 ATP), Grega Zemlja (locul 181 ATP), Aljaz Radinski si Tomislav Ternar, ambii in afara Top 1.000 la dublu.

Singurii jucatori care s-au mai intalnit pana acum sunt Copil si Zemlja, slovenul castigand ambele partide, disputate in calificari la turnee din 2010.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cupa Davis Romania Slovenia, #meci dublu Cupa Davis, #Tecau Mergea Cupa Davis, #Romania invins Slovenia Cupa Davis , #Cupa Davis