Gerard Pique a infuriat lumea tenisului: "Ne-am semnat sentinta la moarte"

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 08:10
11363 citiri
Gerard Pique a infuriat lumea tenisului: "Ne-am semnat sentinta la moarte"
Foto: Instagram/Gerard Pique

A doua zi dupa anuntul reformei in Cupa Davis, facuta dupa implicarea fotbalistului Gerard Pique (FC Barcelona), Yannick Noah, capitanul echipei de tenis a Frantei, nu si-a ascuns deceptia, cum de altfel au facut-o si alti fosti sau actuali jucatori.

''Este sfarsitul Cupei Davis. Ce tristete. Au vandut sufletul unei probe istorice. Imi pare rau, domnule Davis'', a scris Yannick Noah pe Twitter, a doua zi dupa anuntul facut de ITF.

Noah a fost finalist ca jucator al Cupei Davis, in 1982, dupa care a fost capitanul echipei Frantei care a castigat ''Salatiera de argint'' in 1991, 1996 si 2017.

De asemenea, schimbarile au fost criticate si de frantuzoaica Amelie Mauresmo: "Toata lumea a fost impotriva, dar iata ca ne-am semnat sentinta la moarte".

Federatia internationala de tenis (ITF) a prezentat luni noul format al Cupei Davis, care urmeaza sa intre in vigoare in 2019 si care va transforma radical cea mai veche competitie pe echipe din sportul alb.

Intr-un comunicat postat pe site-ul sau, ITF a anuntat ca a oficializat un parteneriat cu grupul de investitii Kosmos, fondat si prezidat de fotbalistul spaniol Gerard Pique, fundasul lui FC Barcelona. Acest parteneriat urmeaza sa se intinda pe o perioada de 25 de ani, cu valoare totala de 3 miliarde de dolari, iar scopul sau este sa transforme Cupa Davis intr-o Cupa Mondiala de tenis.

Noua competitie se va desfasura pe o durata de sapte zile, in luna noiembrie, in saptamana in care in mod traditional are loc finala Cupei Davis, cu participarea a 18 echipe nationale: cele 16 din Grupa Mondiala, la care se vor adauga alte doua echipe calificate.

Echipele se vor infrunta mai intai in grupe, pentru a se califica in sferturile de finala. Fiecare intalnire va cuprinde doua meciuri de simplu si unul de dublu, disputandu-se dupa sistemul "cel mai bun din trei partide".

"Viziunea noastra este de a crea un mare final de sezon, care va fi un festival al tenisului si al divertismentului, scotandu-i in evidenta pe cei mai mari jucatori din lume, reprezentand natiunile lor, pentru a decide campionii Cupei Davis", a declarat David Haggerty, presedintele ITF.

"Acest nou parteneriat va permite nu doar crearea unei veritabile Cupe Mondiale de tenis, ci si deblocarea unor niveluri record de noi investitii pentru viitoarele generatii de jucatori de tenis si de fani din lumea intreaga", a adaugat el.

Haggerty a precizat, totodata, ca proiectul va fi supus Adunarii Generale anuale a ITF, in luna august, insa va putea intra in vigoare incepand cu sezonul 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gerard Pique Cupa Davis, #schimbari Cupa Davis , #Cupa Davis
Comentarii