Florin Segarceanu, despre sansele Romaniei la castigarea Fed Cup

Vineri, 08 Februarie 2019, ora 21:08
4037 citiri
Florin Segarceanu, despre sansele Romaniei la castigarea Fed Cup
Foto: fedcup.com

Capitanul nejucator al echipei Romaniei, Florin Segarceanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ostrava inaintea intalnirii cu Cehia din primul tur al Grupei Mondiale, ca nu e usor, dar nici imposibil ca reprezentantele tarii noastre sa castige actuala editie a Fed Cup.

"Ne bucuram ca trofeul Fed Cup este aproape de noi aici (n.r. - trofeul se afla in posesia reprezentativei Cehiei) . Incercam sa ne obisnuim cu el. Ne dorim sa il avem acasa, sa fie alaturi de noi. Nu o sa fie usor, dar nici imposibil. Din pacate tragerea la sorti de anul asta nu ne-a fost foarte favorabila, dar pentru a castiga trofeul trebuie sa invingi pe oricine", a spus Segarceanu.

Referitor la faptul ca Mihaela Buzarnescu va juca in primul meci al intalnirii cu Cehia, Segarceanu a afirmat: "Practic se trage la sorti doar prima jucatoare care va incepe. Asa ca nu cred ca e o problema ca incepem cu Mihaela in primul meci, important este sa jucam bine".

Conform tragerii la sorti de vineri de la Ostrava, programul meciurilor este urmatorul:

Sambata (14,00, ora Romaniei): Karolina Pliskova - Mihaela Buzarnescu si Katerina Siniakova - Simona Halep

Duminica (14,00 ora Romaniei): Karolina Pliskova - Simona Halep, Katerina Siniakova - Mihaela Buzarnescu si Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina Begu/Monica Niculescu.

Lotul echipei Romaniei de Fed Cup pentru intalnirea de la sfarsitul saptamanii este format din jucatoarele Simona Halep (numarul 3 WTA), Mihaela Buzarnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) si Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucatoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 in clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 in clasamentul de dublu WTA) si Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia a castigat ambele meciuri jucate cu Romania pana acum in Fed Cup, in 1980 in Berlinul de Vest, cu 2-1, in sferturile Grupei Mondiale, si in 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, in primul tur al Grupei Mondiale.

Echipa de Fed Cup a Romaniei intalneste in 9-10 februarie, la Ostrava, detinatoarea trofeului, Cehia, in primul tur al Grupei Mondiale. Meciul se va disputa pe suprafata hard, in Ostravar Arena, o sala cu o capacitate de 6.350 de locuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Romania Cehia Fed Cup , #Fed Cup
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Florin Segarceanu, despre sansele Romaniei la castigarea Fed Cup"