Ilie Nastase, criticat puternic dupa debutul in Fed Cup - Interviu

Marti, 14 Februarie 2017, ora 07:01
6496 citiri
Ilie Nastase, criticat puternic dupa debutul in Fed Cup - Interviu
Foto: Hepta.ro

Fostul mare tenismen Ilie Nastase este criticat puternic din cauza modului in care s-a comportat la debutul in rolul de capitan nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fosta jucatoare Ruxandra Dragomir a afirmat ca i se pare anormal ca Ilie Nastase doar s-a certat cu arbitrii si nu le-a oferit sfaturi.

Totodata, Ruxandrei Dragomir nu i-a venit sa creada ca Ilie Nastase a afirmat ca este "doar o statuie miscatoare" si ca nu se implica in activitatea echipei.

De asemenea, fostul numar 15 WTA a analizat si evolutia jucatoarelor noastre.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ruxandra Dragomir:

Ce credeti ca s-a intamplat de am pierdut atat de clar?

Nu stiu daca putem spune ca a fost o infrangere clara. Meciurile au fost foarte disputate, ma refer la meciul Soranei si la cel al Irinei. Mi-a placut foarte mult cum au luptat fetele, dar a fost o diferenta de cateva puncte. Au fost cateva greseli nefortate in momente cheie pe care Sorana le-a facut. Acelasi lucru s-a intamplat din pacate si la meciul Irinei. Infrangerea clara a fost doar din punct de vedere al scorului, dar daca privim strict jocul, meciurile au fost bune.

Ce ne-a lipsit in momentele cheie?

Au fost momente echilibrate, dar nu putem vorbi de ghinion. De obicei momentele cheie sunt castigate de jucatorul cel mai bun. Acum imi e greu sa spun ca Sorana a fost jucatoare slaba sau Irina... Au fost momente neinspirate si cateva greseli nefortate, foarte putine, care au dus la pierderea meciurilor. Ambele meciuri au fost foarte echilibrate, si mi-ar fi greu sa le reprosez ceva Soranei si Irinei.

Decizia ca Irina Begu sa nu joace in prima zi vi s-a parut in regula?

Mi-e greu sa spun acum. Orice as spune, ar fi interpretabil. Sunt convinsa ca s-a luat cea mai buna decizie si s-a discutat cu fetele si a fost luata de comun acord. Sincer, eu m-as fi asteptat ca Irina sa joace in primul meci, daca ma intrebati pe mine. In ceea ce priveste alegerea ca Sorana sa intre pe teren, cred ca a fost inspirata, chiar daca rezultatul nu a fost bun.

Tenisul romanesc n-a avut un inceput de an tocmai bun, dar parca singura parte pozitiva este faptul ca Sorana isi continua revenirea de forma...

Am urmarit evolutia ei la Australian Open si ma bucur mult. Este o jucatoare care merita mult mai mult in clasamentul WTA. Este o jucatoare in care am mare incredere si sper sa-si gaseasca inspiratia si increderea ca sa o duca acolo unde ii este locul.

S-a discutat foarte mult despre rolul capitanului nejucator si cand a fost Alina Tecsor, dar si acum cu Ilie Nastase. Si dvs. ati fost capitan nejucator la Fed Cup, ne puteti spune care sunt atributiile acestei functii?

Capitanul nejucator joaca mai multe roluri. In primul rand, trebuie sa fie un foarte bun motivator. Si cand ai o echipa atat de buna, ar trebui sa fie echipa castigatoare. Aceasta este fix echipa cu care eu am inceput in urma cu zece ani sau poate mai mult. Aceste fete au fost convocate de mine in echipa nationala cand inca erau junioare si clasamentul lor lasa foarte mult de dorit. Poate am renuntat la alte jucatoare care erau inaintea lor in clasament, cum ar fi Edina Gallovits, pentru ca am avut incredere foarte mare in aceasta echipa. La un meci, la Budapesta, Simona Halep a facut parte pentru prima data din echipa nationala in premiera, a venit si a fost rezerva, iar Sorana a reusit sa castige doua meciuri impotriva Serbiei, la Jankovici si Ana Ivanovici, care erau numarul 3 si 4. Iar Sorana era locul 200 si ceva in lume.

Deci rolul unui capitan de echipa este sa-si motiveze echipa foarte bine, sa stie ce sa faca si sa le dea in momente cheie sfaturi pe care, din pacate, eu nu le-am vazut din partea capitanului nejucator. La meciul Soranei am vazut un capitan de echipa care doar se certa cu arbitrii. Au fost momente in care Sorana putea fi putin distrasa de la meci... N-am vazut niste sfaturi pe care, in mod normal, un capitan de echipa ar putea sa le dea in momentele tensionate.

Domnul Nastase a tot repetat inaintea meciurilor ca va fi "statuie miscatoare", ca nu decide dumnealui echipa. E potrivita o asemenea atitudine?

Sper sa nu fi fost asa! Chiar asa a zis? Sunt surprinsa! Este absolut normal ca un capitan sa faca echipa, sa decida in momentele importante cine intra pe teren. Ma si indoiesc ca a facut aceste declaratii... O greseala... Am observat ca a spus si ca Irina Begu a facut echipa cu Patricia Tig. Ma rog, e de tolerat ca am avut capitanul pe care l-am avut, dar in alte situatii cred ca ar fi fost aspru criticat capitanul...

Revenind la echipa de Fed Cup, credeti ca si-a atins potentialul maxim sau poate reveni sus?

Aceasta echipa este castigatoare! Nu vreau sa spun ca altul ar fi fost rezultatul daca era altcineva capitan nejucator, ar parea nepotrivit din partea mea sa spun lucrul acesta. Dar aceasta echipa este castigatoare, ar putea castiga Fed Cup, nu doar un singur meci! Imi asum lucrul acesta cu toata resonsabilitatea, asa cum spuneam cu multi ani in urma ca fetele astea au valoare si trebuie sustinute. Si acum vad ca cei care erau la conducere si au revenit acum imi dau dreptate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ruxandra dragomir ilie nastase, #Ruxandra Dragomir Fed Cup , #Fed Cup