Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Martina Hingis, despre intalnirea de Fed Cup cu Romania si conditiile de la Cluj

Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 14:02
5537 citiri
Martina Hingis, despre intalnirea de Fed Cup cu Romania si conditiile de la Cluj
Foto: Instagram/Martin Hingis

Antrenorul echipei feminine de tenis a Elvetiei, Martina Hingis, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca nu nu este usor sa joci cu echipa Romaniei, la ea acasa, mai ales cand din echipa face parte numarul 1 mondial, Simona Halep.

"Vrem sa dam tot ce putem mai bun, terenul de zgura este foarte bun, cel mai bun sa castige! Ambele echipe au avut rezultate bune pe zgura. Ne simtim bineveniti la Cluj", a adaugat Martina Hingis.

La randul sau, capitanul nejucator al Elvetiei, Heinz Guenthardt, a declarat ca echipa sa isi propune sa controleze partida si sa castige meciul cu Romania.

"Vrem sa incercam sa controlam partida, tinta noastra este sa castigam trei puncte in partida cu Romania, suntem motivati", a subliniat Heinz Guenthardt.

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, Heinz Guenthardt a mai spus ca ii recomanda Simonei Halep ca, daca vrea sa ramana numarul unu mondial, "sa isi conserve energia, sa se concentreze sa ramana sanatoasa, pentru ca in tenis conteaza mult acest lucru".

Echipele Romaniei si Elvetiei se vor intalni, sambata si duminica, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup.

Lotul echipei Elvetiei pentru acest meci le cuprinde pe Timea Bacsinszky (46 la simplu, 136 la dublu), Viktorija Golubic (115 la simplu, 71 la dublu), Jil Teichmann (135 la simplu, 209 la dublu), Patty Schnyder (149 la simplu). Patty Schnyder, in varsta de 39 de ani, va reveni dupa o pauza de sapte ani in echipa de Fed Cup a Elvetiei, pentru meciul cu Romania.

Simona Halep (1 WTA), Sorana Cirstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) si Mihaela Buzarnescu (40 WTA) au fost convocate de capitanul nejucator Florin Segarceanu si de antrenoarea Alina Tecsor la echipa Romaniei.

Intalnirea dintre Romania si Elvetia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc in perioada 21-22 aprilie, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Partida se desfasoara dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele doua meciuri de simplu in ziua de sambata (21 aprilie), urmand ca duminica (22 aprilie) sa se dispute celelalte doua meciuri de simplu si meciul de dublu. Echipa care castiga aceasta intalnire va juca din sezonul viitor in prima Grupa Mondiala a Fed Cup.

In primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, Romania a invins Canada cu 3-1, la Cluj, in timp ce Elvetia a fost invinsa de Cehia cu 3-1 in Grupa Mondiala.

Romania si Elvetia sunt la egalitate in meciurile directe, 3-3. Romania a castigat primul meci, in 1978, la Melbourne, in turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, in 1980, tot in turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, si in 2007, la Plovdiv, cu 2-1, in Grupa I a zonei Europa-Africa.

Elvetia s-a impus in 1979, in turul al doilea al Grupei Mondiale, la Madrid, cu 2-1, in 1983, in aceeasi faza a competitiei, la Zurich, si in 2010, in Grupa I a zonei Europa-Africa, scor 2-1, la Lisabona.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Martina Hingis Romania Elvetia, #Martina Hingis Fed Cup, #Martina Hingis oras Cluj , #Fed Cup