Monica Niculescu explica infrangerea neasteptata de la Fed Cup

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 17:01
5542 citiri
Monica Niculescu explica infrangerea neasteptata de la Fed Cup
Foto: FRT

Monica Niculescu a declarat dupa meciul pierdut in fata belgiencei Kirsten Flipkens (74 WTA), ca adversara i s-a parut "un geniu" pe teren pentru ca a facut foarte putine greseli.

"Flipkens a jucat foarte bine, a facut foarte putine greseli. A servit foarte bine in momentele importante. Eu m-am simtit bine in teren, nu am simtit presiune. Dar ea pur si simplu a jucat bine, poate sa joace acest gen de tenis. Mi s-a parut ca Flipkens a fost un geniu in teren. Nu stiu ce ati vazut voi, dar a jucat foarte bine. A fost 12 in lume si a facut semifinala la Wimbledon, deci ea poate sa produca un astfel de tenis. Iar azi a reusit", a spus numarul 36 mondial.

Niculescu nu isi explica ce s-a intamplat in primul set, cand conducea cu 3-1 si a pierdut cinci ghemuri la rand.

"A fost care pe care, dar ea a castigat momentele importante si asta a contat. Poate ca azi am incercat prea mult sa ii dau mingile pe dreapta, iar ea a jucat bine cu dreapta. Aveam 3-1 la un moment dat, dar nu stiu ce s-a intamplat ca apoi am pierdut 5 ghemuri la rand. Serviciul meu a fost ca de obicei, nu cred ca a fost OK azi, dar asa servesc eu. Sigur, pot sa il dau mai bine, dar cam asa joc. Nu pot sa zic ca serviciul este atuul meu. Slice, vin in fata, cam asta fac eu.

Mi s-a parut insa ca ea a fost solida, a vazut foarte bine terenul, a fost mereu atenta. A dat bine cu dreapta, a venit la fileu cand a trebuit. A dat tot timpul lung, pe tusa, nu s-a agitat deloc. A simtit bine jocul. A fost in forma, nu gresea niciodata. Chiar vreau sa vad cate greseli a facut. Eu sunt pozitiva si apta sa joc maine daca trebuie", a mentionat ea.

Referitor la Ilie Nastase, care a debutat, sambata, in postura de capitan nejucator al echipei Romaniei de Fed Cup, jucatoarea romana a afirmat: "M-am simtit foarte bine in teren cu dansul. Nu stiam la ce sa ma astept, dar m-a facut sa ma simt super in teren. Se vede ca a jucat tenis, a stiut cand si ce sa imi zica, a fost super. Nu am nimic de reprosat. Sper sa terminam 1-1 ziua si sa vedem maine cum vom face meciurile".

Echipa feminina de tenis a Belgiei conduce formatia Romaniei cu scorul de 1-0, in primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, dupa ce Kirsten Flipkens a invins-o pe Monica Niculescu in doua seturi, cu 6-3, 6-4, sambata, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Kirsten Flipkens o conduce acum pe Niculescu in meciurile directe cu scorul de 4-3, dupa ce romanca se impusese in precedentele doua partide, anul trecut in primul tur la Luxemburg (turneu castigat de Monica), 6-4, 6-2, si luna trecuta in optimi la Hobart (finala pierduta de Niculescu in fata belgiencei Elise Mertens, cu 6-3, 1-6), cu 6-3, 6-2.

In al doilea meci al zilei, Sorana Cirstea (62 WTA) o infrunta pe Yanina Wickmayer (60 WTA).

Duminica, in al treilea meci de simplu, de la ora 13,00, Niculescu o va infrunta pe Wickmayer, iar apoi Cirstea o va intalni pe Flipkens, in timp ce meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Patricia Tig si Elise Mertens/Maryna Zanevska.

Romania si Belgia s-au infruntat de trei ori pana acum in Cupa Federatiei, Belgia invingand de fiecare data: in 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franta), in sferturile Grupei Mondiale, iar in 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 si apoi cu 3-0, in decurs de trei zile, la Murcia, in Grupa I valorica a zonei Europa-Africa a competitiei.

Echipa de Fed Cup a Romaniei intalneste Belgia, in 11 si 12 februarie, la Sala Polivalenta din Bucuresti, in primul tur al Grupei Mondiale II.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Monica NIculescu Fed Cup , #Fed Cup