Simona Halep, criticata dupa esecul de duminica: Nu trebuia sa joace! Interviu cu Ruxandra Dragomir

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 15:00
8722 citiri
Simona Halep, criticata dupa esecul de duminica: Nu trebuia sa joace! Interviu cu Ruxandra Dragomir
Foto: fedcup.com

Simona Halep este criticata de Ruxandra Dragomir dupa ce Romania a fost invinsa in barajul pentru Grupa Mondiala I din Fed Cup de Germania.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fosta mare tenismena considera ca Simona Halep a gresit in momentul in care a ales sa joace si a doua zi, in confruntarea cu Angelique Kerber, desi avea probleme medicale.

De asemenea, Ruxandra Dragomir a criticat-o voalat si pe Alina Tecsor, capitanul nejucator al Romaniei. "Cu mine capitan, nu s-ar fi ajuns la barajul cu Germania", a afirmat Dragomir.

Totusi, Dragomir a mentionat ca vede un viitor stralucitor pentru echipa Romaniei, fiind de parere ca avem puterea de a castiga Fed Cup.

Romania iese din Grupa Mondiala a Fed Cup dupa o infrangere clara cu Germania

Iata interviul acordat Ziare.com de Ruxandra Dragomir:

Ce ne-a lipsit in confruntarea cu Germania?

Au fost o multime de factori care au dus la acest esec. Cu parere de rau, avantajul terenului propriu si acest public minunat de la Cluj nu au contat pentru ca tehnic si tactic echipa Germaniei a fost mai puternica si mai motivata.

De ce credeti ca au fost mai motivate nemtoaicele?

E greu de spus, nici eu nu-mi dau seama. Chiar daca publicul a fost de partea noastra si este greu sa joci intr-o asemenea atmosfera, jucatoarele Germaniei au fost mai puternice iar planul lor tactic a fost mai bun.

S-a facut diferenta la capitanul nejucator?

N-as putea spune asa, n-as vrea sa fiu interpretata in vreun fel. Aceasta infangere lasa insa de dorit intr-un sens negativ. Va spun ca si eu am jucat cu aceasta generatie cu Cehia, cand fetele erau la inceput de cariera. Cu mine capitan, nu s-ar fi ajuns niciodata la un baraj cu Germania pentru ca am fi castigat cu Cehia.

A gresit Simona ca a intrat si a doua zi desi era accidentata?

Simona si-a dorit mult sa joace, ceea ce este de apreciat, insa cand nu te simti bine si ai dureri e mai bine sa lasi pe altcineva mai pregatit sa intre. Iar la Simona este ceva ce se repeta, cu aceste accidentari nu foarte grave. Din punctul meu de vedere, nu trebuia sa mai evolueze a doua zi, ar fi fost mai bine daca juca altcineva.

Credeti ca aceasta generatie are puterea sa o ia de la capat?

Cu siguranta, da! Eu sunt de parere ca aceasta echipa poate castiga Fed Cup. Avem o echipa prea buna ca sa nu castigam competitia. Cine cunoaste tenis si cine cunoaste forta acestor fete isi da seama ca formeaza cea mai buna echipa de Fed Cup din istoria Romaniei. Ar fi important sa o valorificam.

Sorana Carstea nu a fost prezenta la Fed Cup, dar se afla intr-o revenire impresionanta de forma. O vedeti in perioada urmatoare in top 50?

Eu o vad acolo in curand, da. Dar pentru o jucatoare precum Sorana este prea putin top 50. Ea are valoare sa fie in top 10 mondial. Ma bucur pentru ea si ii doresc tot binele.

Despre Ruxandra Dragomir:

- Este una dintre cele mai importante jucatoare din istoria tenisului romanesc, avand in palmares 4 titluri WTA si 7 ITF. Cea mai buna clasare a inregistrat-o in 1997, cand a ajuns pe locul 15 WTA. Doar Simona Halep, Irina Spirlea si Virginia Ruzici au avut clasari mai bune.

- Intre 2009 si 2013 a fost presedintele Federatiei Romane de Tenis.

- Este jucatoarea din Romania care a obtinut cele mai multe victorii pentru echipa de Fed Cup in intreaga istorie - 30, dintre care 21 in meciurile de simplu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Simona Halep Fed Cup, #Romania Germania Fed Cup , #Fed Cup